Broj fanova filmskog serijala „Ratovi zvijezda“ ogroman je širom svijeta. Nije, međutim, veliki broj onih koji bi se usudili da urade ovako nešto.

Autori YouTube kanala Hacksmith upustili su se u izradu čuvene svjetlosne sablje. I to ne nekakve makete, već prave svjetlosne sablje, iste onakve kakva je u filmu „Ratovi zvijezda“.

To ni malo nije bio jednostavan zadatak, budući da im je najveću prepreku u tom poslu predstavljao izvor energije koji je morao da bude dovoljno snažan da bi sablja mogla da bude onakva kakva je u filmu „Ratovi zvijezda“.

Prema nekim procjenama za to je potrebno čak 1,69 gigadžula toplotne energije, što je ekvivalentno broju od 120.380 AA baterija ili 650 AA baterija, odnosno jednog nuklearnog reaktora.

Pročitajte još: Film “Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera” zaradio 374 miliona tokom vikenda

Jutjuberi su sami naprvili veliku bateriju, odnosno izvor napajanja snage 20kW. Zatim su svoju bateriju povezali sa sabljom, odnosno metalnom šipkom koja je „glumi“ kada se usije do potrebne temperature od skoro 1.400 stepeni Celzijusa.

I, pošto su prethodno savladali bojne tehničke izazove, dobili su pravu svjetlosnu sablju koja ne samo da svijetli nego ima i karakterističan zvuk, dobro poznat čak i onima koji baš i nisu neki fanovi čuvene sage o borbi Džedaja i Sita.

U nastavku pogledajte ovaj fantastični video:

(Telegraf.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.