U 2020. godini Facebook pripreme neke novitete za WhatsApp, a dok će korisnike razveseliti tamni način rada, oglasi će im sigurno vjerovatno prisjesti

 

Na temelju dosadašnjih informacija i glasina koje kruže oko WhatsAppa, na Tech Radaru objavili su kakve sve novitete za WhatsApp možemo da očekujemo u 2020. godini, a neke se stvari, ako se Facebook odluči na njihovu implementaciju, neće svidjeti korisnicima.

Među brojnim dostupnim aplikacijama za komunikaciju i dopisivane, WhatsApp jedna je od najpopularnijih i koristi je više od 1,5 milijardi ljudi duž cijelog svijeta.

Zbog tako velikog broja korisnika i potencijala, Mark Zuckerberg, odnosno Facebook uložio je veliki novac u WhatsApp i konstantno pokušavaju da poboljšaju aplikaciju dodajući joj novitete i pokušavajući je učiniti što sigurnijom za korišćenje, što im ne polazi uvijek za rukom.

Noviteti koje će mnogi da pohvale i šta s nestrpljenjem iščekuju je prelazak na tamnu stranu, odnosno mogućnost korićenja Dark moda.

Pročitajte još: Facebook prestaje da koristi telefonske brojeve za preporuku prijatelja

Iako postoje trikovi s kojima se to već sada može da aktivira, sljedeće godine bi unutar same aplikacije na Androidima i iPhoneu korisnici mogli jednostavno da aktiviraju tamni način rada.

Takođe, osim dark moda, korisnici će sigurno da cijene i opciju samouništavajućih poruka.

Takve poruke, po uzoru na Snapchat, trebale bi postati dostupne tokom godine te će se, zavisno o postavkama kojima će upravljati sami korisnici, moći da izbrišu sat, dan, sedmicu, mjesec ili godinu dana nakon slanja.

Ono što im se sigurno neće svidjeti su – oglasi. Najavljeni su još sredinom godine i trebali bi da se prikazuju unutar opcije statusa.

Ne treba ni sumnjati da Zuckerberg i ekipa razmišljaju i o drugim načinima na koji bi se oglasi mogli da prikazuju unutar WhatsAppa, ali vjerojatno neće žuriti s njima, kako ne bi razbjesnili korisnike.

Još jedna stvar koja se određenim korisnicima sa starijim mobilnim uređajima neće svidjeti jest što će Facebook prekinuti s podrškom za takve uređaje koji rade na starijim verzijama operativnih sistema.

Riječ je o malom broju uređaja poput Androida kupljenih prije 2011. i iPhonea modela 4 i ranijih, ali osobama koje i dalje koriste takve starije telefone, prestanak podrške za WhatsApp sigurno će da stvore velike probleme.

(Tech Radar)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.