Huawei Mobile Services 4.0 beta (HMS) sprema više karakteristika i bliži se Googleovoj ponudi

 

U jeku narušenih odnosa Huawei-ja i SAD-a, kineskom tehnološkom gigantu život nije bio nimalo lak. Međutim, to ne znači da su se prihvatanje ili očaj nastanili. Sasvim suprotno, Huawei i njegove podružnice i sestrinske kompanije su se udvostručili kako bi nadoknadili izgubljenu zemlju i dalje se održali pri vrhu. Bilo da se radi o impresivnim naporima u 5G infrastrukturi, širenju ugovora i agresivnom zapadnom marketingu tehničke opreme poput pametnih televizora i raznoraznih gedžeta, na koje razne zabrane trgovine. A ovo su samo neke od nazadnih mjera u sferi tehnologija koje posmatramo iz prve ruke. Huaweijevi planovi za krizne slučajeve protežu se daleko i dalje i djeluju s impresivnim opsegom.

Pročitajte još: Honor V30 rasprodat za tri sekunde nakon puštanja u prodaju

Napor u softveru u ovom je procesu ogroman. I ne govorimo samo o kompaniji HarmonyOS, koja se i dalje obećava kao Android alternativa i šire. Nedavni rad Huaweija na popunjavanju rupe veličine Googlea, tako da kažemo, u njenim sadašnjim i budućim Android uređajima nije ništa manje primamljiv i impresivan. Huawei Mobile Services (HMS) 4.0 beta upravo je otkriven 27. decembra na Huawei Developer Groups (HDG) događaju. Beta verzija onoga što je u biti alternativa Googleovim uslugama Mobile/Play uskoro će stići i prepun je novih funkcija, kao i većih poboljšanja postojećih.

 

Huawei Security Detect obećava integritet sistema i sigurnost aplikacija…

 

Usluge Huawei naloga, usluge plaćanja putem aplikacija i usluge oglašavanja dobivaju veliko poboljšanje funkcionalnosti. A tu su i sjajni novi softverski paketi za koje ćete biti uzbuđeni, kao što je pametno učenje i dinamične usluge upravljanja natpisima, kao i nova sigurnosna usluga Security Detect. Huawei Security Detect obećava integritet sistema, sigurnost aplikacija, zlonamerne URL adrese i otkrivanje lažnog korisnika. Definitivno lijep i prijeko potreban napor u poboljšanju stava i imidža kompanije s obzirom na privatnost.

 

Pročitajte još: Samsung Knox – savršen oblik bezbjednosti koju nam kreira Samsung

 

Kompanija ulaže mnogo u Huawei Mobile Services i očekivanja su velika

 

Huawei se također pohvalio da je njegov vlastiti Push Kit notifikacijski i komunikacijski servis u posljednje vrijeme vidio ogroman skok kod korisnika, s trenutno prijavljenih preko 38.000 aplikacija i dnevnim opsegom poruka koji prelazi 30 milijardi. Čini se da su ove brojke više od proizvoda organskog rasta. Prije nekoliko dana, Huawei i izvršni direktor Honor-a razgovarali su o dolazećem softveru kompanije, a posebno o cilju stvaranja alternativa Googleovoj aplikaciji do kraja 2020. Kao dio spomenutih napora, Huawei i Honor očito posežu za programerima prvih 150 aplikacija u Indiji koje će obaviti izviđanje za talente i pokušati zavesti spomenute strane da implementiraju Huawei Mobile Services i dodju u Huawei app store. Navodno, cijela misija ima značajnu finansijku podršku od milijardu dolara.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.