Preciznije u pitanju je DJI Phantom 4 Pro V2.0

 

U novembru 2018. DJI je tvrdio da je „nedostatak dijelova“ ostavio kinesku kompaniju bespilotnih letjelica bez mogućnosti da proizvede svoj Phantom 4 Pro. Do aprila 2019. je celokupna ikonična Phantom linija ove kompanije misteriozno nestala s polica. Ali 14 mjeseci poslije, vodeći bespilotni flegšip kompanije AWOL, od ovog mjeseca je ponovo u prodaji.

DJI je rekao DPReviewu da je nestašica dijelova sada gotova i Phantom 4 Pro V2.0 je sada u prodaji od 6. januara – i sigurno je da ga nalazimo na skladištu u DJI-ovoj vlastitoj službenoj trgovini, B&H, BuyDig i Amazon (preko plaže kamera) za 1.729 dolara. Da, skuplje od 1.499 dolara koliko je prvobitno koštalo u 2018. godini, a za to su sve krive Trampove tarife.

Da li zapravo ima smisla kupovati, renovirane iz 2018. godine pro-modele ovog drona koji datiraju od početka 2016. godine? Možda: njegov 1-inčni senzor, promjenjivi otvor blende i 30-minutno vrijeme leta su i dalje moćna kombinacija, čak i ako se Mavic 2 Pro može presaviti i imati još par trikova iz rukava. Ali nakon što ugledate neka intrigantne nova uputstva za bespilotne letjelice na CES-u, poput Falcon bicoptera i Autelove specijalizovane zvijeri EVO II, a da ne spominjemo autonomiju Skydio 2, moglo bi imati smisla da budući bespilotni profesionalci i zaljubljenici u tehnologiju još malo sačekaju.

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.