U odlučujućem meču IeSF kvalifikacija, Dota 2 reprezentacija Srbije izgubila je od Bugarske i propustila plasman za IeSF svjetski šampionat

 

Sa porazom od Bugarske, Dota 2 reprezentacija Srbije je nažalost ispala iz trke za IeSF svjetski šampionat.

Srbija je bila izuzetno dominantna u grupi A, gdje je ubjedljivo savladala reprezentacije Bosne i Hercegovine i Albanije. Kao pobjednici grupe A, Srbija je bila uparena sa možda i najopasnijom ekipom cijelih kvalifikacija, Bugarskom, za koju nastupaju aktivni Dota 2 profesionalci Božidar ”bzm” Bogdanov (OG) i Stojan ”lil pleb” Kostov (Ancient Tribe).

Manjak sreće oko žreba Srbija je nadoknadila odličnom igrom – na prvoj mapi je imala odgovor na svaki potez Bugarske i bio je egal u većini partije, koja je bila napeta do samog kraja. Međutim, prednost je u jednom trenutku prevagnula na stranu srpske reprezentacije, kada je to bilo najvažnije. U 56. minutu, Bugarska je morala da proglasi ”gg”.

Druga mapa je praktično bila repriza prethodne, s tim što ovom prilikom Srbija nije uspjela da iskoristi stečenu prednost. Bugarska reprezentacija je u pravom momentu uspjela da izjednači rezultat na 1-1.

Uslijedio je odlučujući duel, koji je bio sušta suprotnost prethodna dva. Sa momentumom iz prošle partije, Bugarska je brzinski deklasirala reprezentaciju Srbije za samo 19 minuta. Ovo definitivno nije bila Srbija iz prve dvije partije.

Sa ovim porazom, Dota 2 reprezentacija Srbije je nažalost ispala iz trke za IeSF svjetski šampionat.

Ovogodišnji Svjetski eSports šampionat u organizaciji Međunarodne eSports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gdje će se najbolji esportisti svijeta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Cijeli snimak meča možete da pogledate u videu: