Kao što svi znamo, ovih dana Auto Chess je postao isto ono što je Battle Royale bio prošle godine. Od jednog Dota 2 Moda, dobili smo 3 velike kompanije, koje će se boriti za krunu najbolje Auto Chess igrice. Ovoga puta ćemo se osvrnuti na Valveova Dota Underlords „Šah“ verziju. Dok je Drodo, Epic Games ekskluziva, napravila identičnu verziju kao i Mod, Valve se potrudio da napravi par manjih izmjena.

Dobili smo četiri potpuno nova heroja, jednu novu rasu i gotovo identične alijanse, sa izmenjenim nazivima.

Krenućemo od odličnog early game heroja kao što je Bloodseeker. Njega nije bilo u modu, ali u Dota Underlordsu, on ima mješavinu Huskarove i njegove pasivne. On je Human-Assasin, koji pasivno gubi helte i dobija attack speed, a kada ubije protivničku jedinicu povrati 35% helta. On svoj potencijal uglavnom ispuni u ranoj fazi meča, dok je sve slabiji kako se meč odmiče kraju.

Dota 2 Bloodseeker opis i specifikacije
Dota 2: Bloodseeker opis karakteristike i specifikacije

Još jedan omiljen heroj iz Dota 2 svijeta, dobio je svoju šansu da se oproba u šahu. U novoj verziji dobili smo i Padža. Debelo Undead-Warrior stvorenje je jedan od najboljih tenkova u igri i uz to sve ima i odličnu sposobnost – kuku. Kao i u MOBI, kuka će privući protivničkoh heroja, samo što ovde vaš Pudge ne može da omaši, već će uvek privući one dosadne long-range heroje. To je jedan od najboljih načina da se izborite sa njima, pa samim tim Pudge trenutno spada u sam vrh.

Dota 2: Pudge opis, karakteristike i specifikacije
Dota 2: Pudge opis, karakteristike i specifikacije

Sa Warlockom stigla je i nova rasa – Blood Bound. Jedina jedinica, koja za sada deli ovu rasu sa Warlockom je Ogre. Kada umre jedna Blood Bound jedinica, druga dobija +%100 Attack Damage-a do kraja runde.

Dota 2: nova rasa Blood-Bound
Dota 2: nova rasa Blood-Bound

Warlock je takođe odličan u early game, posebno ukoliko se upari sa Ogreom. Njegova sposobnost je Shadow Word, koji radi identično kao i u MOBI.

Dota 2: Warlock - opis, karakteristike i specifikacije
Dota 2: Warlock – opis, karakteristike i specifikacije

Posljednji heroj, koji je ubačen u Dota Underlord je Arc Warden. Ovaj Primordal-Shaman će moći da stvori identičnu iluziju sebe, koja će kao i u Doti imati njegove iteme. U ovoj verziji Šaha, svaka jedinica može imati po jedan item, pa ukoliko ukombinujete Wardena sa nekim high level itemom, on ima potencijal da nanese veliku štetu.

Dota 2: Arc Warden - opis, karakteristike i specifikacije
Dota 2: Arc Warden – opis, karakteristike i specifikacije

Što se tiče Alijansi, ispod ćemo navesti promene u nazivima:

Assasin – isto kao i ranije!
Blood Bound – Nova rasa!
Brawny – Orc iz Moda!
Deadeye – Dwarf iz Moda!
Demon – isto kao i ranije!
Demon Hunter – isto kao i ranije!
Dragon – isto kao i ranije!
Druid – isto kao i ranije!
Elusive – Elfovi iz Moda!
Heartless – Undead iz Moda!
Human – isto kao i ranije!
Hunter – isto kao i ranije!
Inventor – Mech iz Moda!
Knight – isto kao i ranije!
Mage – isto kao i ranije!
Primordial – Elemental iz Moda!
Savage – Beast iz Moda!
Scaled – Naga iz Moda!
Scrappy – Goblin iz Moda!
Shaman – isto kao i ranije!
Troll – isto kao i ranije!
Warrior – isto kao i ranije!
Warlock – isto kao i ranije!

Ukoliko i vi želite da isprobate ovu verziju igre, prije nego što bude otvorena za SVE, možete je dobiti ako pazarite Dota 2 Battle Pass. Beta bi trebala da se otvori krajem ove nedjelje ili početkom sljedeće, kada možemo da očekujemo da ubace Tutorial i najave Ranked sezone.

(RUR)