Kada se promijeni tema vašeg uređaja, Dual Wallpaper aplikacija će automatski da promijeni vašu pozadinu u onu koju ste izabrali

 

Dual Wallpaper je aplikacija otvorenog koda za Android telefone koja vam omogućava da vrlo lako podesite koja će se pozadinska slika koristiti, u zavisnosti od toga da li pametni telefon ima svijetlu ili tamnu temu.

Dual Wallpaper je još jedna od aplikacija otvorenog koda koja pomaže da Android telefon prilagodite svom ličnom ukusu. Ne radi se ni o čemu previše spektakularnom, ali za one koji vole da uređuju vizuelni aspekt svog telefona, to bi svakako moglo biti korisno.

Aplikacija omogućava definisanje dva skupa pozadinskih slika, od kojih će jedna biti korišćena za svijetlu, a druga za tamnu temu. Promjena će se desiti automatski u trenutku kada se tema aktivira, ali je moguće definisati promjenu prema željenom vremenu.

 

Jednostavna za korišćenje

 

Aplikacija je veoma jednostavna za korišćenje, a nakon instalacije potrebno je samo definisati koja će se pozadinska slika koristiti za početni ekran i ekran za prijavu za svaku temu.

Dobro je da se napomene da je, pored pozadinskih slika, moguće podesiti trenutnu pozadinu koja će se koristiti (nije moguće koristiti video pozadine), zatim boju ili gradijent.

Nakon toga se definiše u kom trenutku će se desiti zamjena pozadinskih slika, a da bi Dual Wallpaper zaista bio aktivan, potrebno je pomjeriti ručicu na vrhu ekrana na poziciju uključeno.

Drugih mogućnosti zapravo nema, a s obzirom na to čemu je aplikacija namijenjena, ne bi trebalo da ih ima više, mada bi dobro da ima i podršku za naprednije varijante tapeta.

Sve u svemu, Dual Wallpaper radi svoj posao bez greške, a takođe je potpuno besplatan, bez reklama.