Team Evolve je grupa maštovitih igrača koji stvaraju prilagođene mape koristeći Fortnite opciju Creative. Posljednje remek-djelo predstavlja omaž omiljenoj mapi Counter-Strike igrača, a njena snimka privukla je pažnju velikog broja gejmera na Twitteru.

Da nema radioaktivnih zelenih stabala, teško bi se uočila razlika između dvije popularne igre. Arhitektura, boje i rustikalni ambijent po kojemu je mapa Dust 2 poznata među igračima Counter-Strike, sada krasi igru novijeg datuma.

https://twitter.com/teamevolvefn/status/1227647034850709504

Team Evolve koristi mod Creative u igri Fortnite kako bi stvorili mapu posvećenu popularnom brendu ili poznatim destinacijama. Sarađuju s renomiranim svjetskim kompanijama kao što su Samsung, Nickelodeon, ali i Međunarodnom organizacijom Crveni krst. Tematske Fortnite mape im donose značajan prihod, piše PC Gamer.

Dust 2 mapa će igračima Fortnite-a biti dostupna preko Battle Lab dodatka. Riječ je o opciji koja otvara mogućnost igranja prilagođenih mapa u Battle Royal modu. Mape su prethodno napravljene pomoću Creative opcije.

Team Evolve će uskoro na svom Twitter nalogu objaviti kod pomoću kojeg možete igrati kreiranu mapu s još 15 prijatelja. Druga opcija igranja Dust 2 na Fortnite podrazumijeva sudjelovanje na nekom od javnih mečeva.

Za sve fanove Counter-Strike-a kojma se Dust 2 mapa ne igra na Fortnite, postoji na hiljade CS:GO javnih servera dostupnih 24 sata dnevno.

(index.hr / PC Gamer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.