Xiaomi je podnio zahtjev za patent pametne maske za lice sa čipom, senzorima i mogućnošću povezivanja s mobilnim uređajima za razmjenu podataka

 

Xiaomi će izgleda za podneseni patent pametne maske za lice američkom USPTO-u uskoro na tržištu da ponudi svoje tehnološko rješenje za aktuelne probleme koji se tiču epidemije koronavirusa.

Njihov patent opisuje pametnu masku za lice s čipom i velikim brojem senzora koji bilježe podatke iz okoline (kao što su vrijeme nošenja maske, broj udaha te volumen disanja).

Prikupljeni podaci skladište se se na unutrašnjoj memoriji uređaja te se mogu izvoziti na druge uređaje zahvaljujući integrisanom modulu za povezanost. Tu je i integrisana baterija za čip, senzore i filter vazduha.

Što se tiče senzora dostupni su akcelerometar i žiroskop koji pomažu u identifikaciji je li korisnik maske u pokretu ili nije.

Maska se spaja na mobilnu aplikaciju na koju se prenose podaci u realnom vremenu i koja daje informacije o kvalitetu vazduha u okolini u kojoj se kreće korisnik maske.

Zasad nije poznato kada će i da li će se uopšte ova maska da pojavi na tržištu.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.