Popularni sportski komentator, potkaster i komičar Džo Rogan našao se u „unakrsnoj vatri“ ljubitelja gejminga, zbog svoje nedavne izjave da je igranje video-igara gubljenje vremena

 

Džo Rogan je u svojoj emisiji intervjuisao fitnes trenera Džoa de Senu, pa su se dotakli teme djece koja se sve više okreću igranju video-igara kada nemaju druge uzore na koje bi se ugledali, piše Independent.

„Video-igre su pravi problem. Znaš zašto? Zbog toga što su zabavne. Zarazne su. Kad ih igraš, one su zaista uzbudljive, ali u krajnjoj liniji nigdje ne napreduješ“, rekao je Rogan.

Uporedio je to sa borilačkim veštinama, napravivši razliku.

„Mogao bi da radiš nešto uzbudljivo, ali umesto toga samo igraš video-igre. Tri godine kasnije, na istom si mjestu – čekaš da izađe sljedeća video-igra, i traćiš vreme“, nastavio je.

Osvrnuo se i na one gejmere koji zarađuju mnogo novca putem striminga.

„Moraš da budeš prilagodljiv i u mogućnosti da igraš više video-igara. Postoji samo jedna u kojoj si stvarno dobar, a šta će biti za pet godina?“, rekao je Rogan.

 

Odgovor gejmera

 

Roganovi komentari, naravno, izazvali su veliku pometnju u gejmerskoj zajednici. Prvi je prokomentarisao Dr Lupo, gejmer koji strimuje preko platformi Twitch i Youtube.

„Slušanje ovog potkasta je gubljenje vremena… veoma je loše kad se generalizuje. Sve može da bude štetno ako se pretjeruje. Video-igre su mnoge ljude učinile uspješnima, zahvaljujući njima sklopio sam mnogo prijateljstava“, rekao je Dr Lupo.

Posle njega, video-snimkom na Tviteru oglasio se i jedan od najpopularnijih gejmera, Nindža, rekavši kako Rogan vjerovatno nije svjestan šta sve gejming industrija podrazumjeva, prenosi portal Complex.

„Tu su striming, kreiranje sadržaja, YouTube, profesionalni gejmeri, treneri… Možeš nevjerovatno dobro da razumiješ neku video-igru, a opet da nemaš savršene rezultate. To ne znači da za nas nema posla, zar ne? Posebno sada, kada se gejming treneri traže sve više“, napomenuo je Nindža.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.