Južnokorejska kompanija Samsung je predstavila još jedan jeftini pametni telefon u Indiji, a to je Samsung Galaxy M01 Core.

 

Samsung Galaxy M01 Core pokreće MediaTek MT6739 čipset koji je uparen sa 1 GB, odnosno 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnje skladištenje. Nju je moguće i proširiti jer telefon posjeduje utor za microSD karticu. Samsung Galaxy M01 Core vrti Android 10 u Go izdanju.

Kada je riječ o ekranu, ovaj telefon posjeduje ekran dijagonale 5,3“, 720p+ rezolucije, a gustoća piksela je 277 ppi. Iznad ekrana se nalazi selfi kamera od 5 MP.

Na desnoj bočnoj strani telefona nalazi se dugme za uključivanje, odnosno isključivanje, a iznad nje je dugme za kontrolu zvuka. Na zadnjoj strani ovog Samsungovog jeftinog mobilnog telefona nalazi se jedna kamera. To je senzor od 8 MP, a on može snimati videozapise u 1080p rezoluciji. Takođe, kamera podržava Intelligent Photos karakteristiku. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 3000 mAh.

Od ostalih karakteristika tu su LTE, 2,4 GHz Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, BLONASS, 3.5 mm priključak za slušalice, microUSB priključak sa sinhronizaciju i punjenje. Telefon nema podršku na NFC.

Cijena Samsung Galaxy M01 Core telefona za verziju 1/16 GB je oko 63 evra, dok verzija 2/16 GB košta oko 75 evra. Telefon je dostupan u crnoj, plavoj i crvenoj boji.

(GSMArena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.