EISA je dodijelila nagrade najboljim pametnim telefonima koji su predstavljeni ove godine. Razne kompanije pokupile su nagrade u različitima kategorijama, a u nastavku članka vam donosimo pobjednike

 

Kineski gigant Huawei sa svojim Huawei P40 Pro telefonom izabran je kao telefon sa najboljom kamerom. Iz EISA-e su naveli da kamera ovog telefona snima „zadivljujuće dnevne i noćne fotografije“. Takođe, Huawei je odnio pobjedu i kada je u pitanju najbolji pametni sat ove godine, a to je Huawei Watch GT 2.

Samsung Galaxy Z Flip izabran je za najbolji sklopivi telefon, a iz EISA-a navode da se radi o inovativnom, praktičnom i impresivnom sklopivom pametnom telefonu.

Sony Xperia 1 II izabran je za najbolji telefon za multimediju. Iz EISA-a navode da je ovaj telefon prilagođen ljubiteljima fotografije, filma i muzike.

LG Xboo Go PL7 zvučnik je dobio utješnu nagradu za najbolji mobilni zvučnik.

Kinezi su, očekivano, izdominirali, a tu je najviše očigledno kod sljedeće dvije nagrade. Naime, nagradu The Best Advanced Smartphone dobio je Oppo Find X2 Pro. iz EISA-a su ovaj pametni telefon nazvali najboljim telefonom kojeg je do sada proizvela kompanija Oppo, a telefon kombinuje 120 Hz HDR ekran, 512 GB prostora za unutrašnje skladištenje i 65 W brzo punjenje.

I na kraju, nagrada Best Smartphone otišla je još jednom Kinezu, a to je OnePlus 8 Pro. Iz EISA-a su naveli da ovaj telefon kombinuje nevjerovatan dizajn, 120 Hz ekran 1400p + rezolucije, bežično punjenje od 30 W itd.

(Eisa)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.