Iz kineske kompanije ZTE su za nešto manje od dvije nedjelje najavili prvi telefon sa kamerom ispod ekrana

 

Na tržištu danas možemo pronaći različita rešenja za selfi kameru, i teško je reći da postoji neko koje je savršeno Bilo da je reč o klasičnom notch-u, malom „kapljičnom“ notch-u, pop-up kameri ili rupici na displeju, svako rješenje ima određene mane. Jedno od potencijalnih rješenja budućnosti koje kompanije već neko vreme testiraju jeste mobilni telefon sa kamerom potpuno skrivenom ispod ekrana.

Za nešto manje od dvije nedjelje napokon bismo mogli da vidimo prvi smartfon koji će imati takvu kameru, a koji će biti dostupan na tržištu. Tako su barem juče najavili iz ZTE-a, kineske kompanije.

Zvanični detalji o samom telefonu osim imena (ZTE Axon 20 5G) i prednje kamere ispod ekrana nisu poznati (naravno, iz imena je jasno da je riječ o modelu s podrškom za 5G), ali zato internetom već neko vrijeme kruže glasine o hardveru.

Prema tim informacijama, Axon 20 5G trebalo bi da ima veliki ekran dijagonale (6.92 inča), tri kamere pozadi i, naravno, prednju kameru rezolucije 32 MP koja će, biti skrivena ispod ekrana. Kompanije kao što su Xiaomi, Huawei i Oppo takođe su objavile da rade na sličnoj tehnologiji.

Govoreći o toj tehnologiji početkom godine generalni menadžer Redmija Lu Vejbing rekao je da je razvoj takvih kamera još uvijek nemoguć zbog velike gustine OLED ekrana. Zbog toga kamere ne mogu da prime dovoljno svjetla za snimanje kvalitetnih fotografija.

Moguće je, piše Android Authority, da će ZTE zato da koristi manju rezoluciju ekrana, ili su našli neko novo rješenje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.