Elon Musk je spreman da gađa Mars sa 10 hiljada raketa radi stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti

 

Osnivač kompanija „Spejs iks” i „Tesla” i milijarder Elon Musk ne vidi problem da sa 10 hiljada raketa gađa Mars u cilju termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete, radi stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti.

Elon Musk je to napisao na svojoj stranici na Tviteru, komentarišući izjavu izvršnog direktora „Roskosmosa“ za perspektivne programe i nauku Aleksandra Blošenka o neophodnosti 10 hiljada raketa u cilju promjene klime na Crvenoj planeti.

„Nema problema“, poručio je Musk.

Ranije je Musk predložio da se na Marsu stvore uslovi za zemaljski život sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete.

Prema Musk-ovoj ideji, to bi dovelo do isparavanja zamrznutog ugljen-dioksida, od koga se sastoje ledene kape polova Marsa. Ispareli gas stvorio bi atmosferu gušćom.  To bi izazvalo efekat staklene bašte i povećanje temperature.

Kao odgovor na ovo, Blošenko je izjavio da bi za termonuklearne eksplozije na polovima Marsa trebalo lansirati oko 10 hiljada najmasivnijih raketa.

Ipak, po njegovoj procjeni, nije realno očekivati da će u najbližoj budućnosti čovječanstvo moći da utiče na promjenu klime kako na Marsu, tako i na Veneri.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.