Elon Musk, najbogatiji čovjek svijeta do sada je iz čiste znatiželje uložio u samo tri kriptovalute: dvije najpoznatije, ethereum i bitcoin, te meme kriptovalutu dogecoin

 

U nadi da će postići slavu dogecoin kriptovalute , jedan vlasnik i pristalica alternativnog shiba inu coina je na Twitter-u upitao Muska koliko ovih digitalnih novčića i sam posjeduje, a Elon Musk je kratko odgovorio „ništa“.

Ovaj tvit od jedne riječi uzrokovao je pad vrijednosti kriptovalute oznake SHIB za oko 8%, a Musk se na raspravu nadovezao pojasnivši svoje ulaganje.

 

Investicijski savjeti Muska

 

„Iz znatiželje sam kupio bitkoin, ethereum i doge“, napisao je, nazvavši pritom ove kriptovalute „ascii hash stringovima“, odnosno nizom alfanumeričkih kriptovanih znakova (što, priznaćete, i nije daleko od njihove stvarne definicije).

Najbogatiji čovjek svijeta Elon Musk nastavio je da dijeli investicijske savjete o ulaganju u kriptovalute.

„Kao što sam i ranije rekao, nemojte sve uložiti u kriptovalute! Prava se vrijednost nalazi u izradi proizvoda i pružanju usluga za ljudska bića, a ne u novcu u niti jednom obliku“ – poručio je čovjek koji, većinom u dionicama svojih kompanija Tesle i SpaceX-a, trenutno posjeduje bogatstvo procijenjeno na više od 250 milijardi dolara.

Ako govorimo o bitkoinu, Musk i Tesla mnogo su se njime bavili, uložili u njega 1,5 milijardi dolara, čak i omogućili kupovinu automobila za kriptovalute, pa je veza vodećeg svjetskog milijardera s bitcoinom bila očekivana.

S druge strane, dok se priča oko dogecoina još uvijek zahuktavala, Musk je bio napisao i da je ovu kriptovalutu kupio za svog „malog X-a“, dakle sina koji se zove X Æ A-12, kako bi mališan bio „toddler hodler“.

Ako mu ga je stvarno kupio, „mali X“ je do sada držanjem dogecoina mogao otprilike deset puta da poveća vrijednost očevog ulaganja.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.