Everwild veoma liči na Legend of Zelda: Breath of the Wild, prelijepa crtana grafika i svijet prirode i fantazije

 

Britanski studio za kreiranje video igara Rare, autor klasika poput Battletoads, GoldenEye 007 i Banjo-Kazooie, predstavio je svoju sljedeću veliku igru, Everwild na Microsoftovom X019događaju u Londonu. Everwild je eskluzivna igra za  Xboxi Windows 10 platformu. Rare pruža samo mali pogled na igru, ali kratak trailer čini se da će to biti neka vrsta akcijske avanturističke igre.

Pročitajte još: Da li je igranje u 4K rezoluciji beskorisno?

Banjo-Kazooie fanovi nadali su se nastavku ili barem novoj Banjo igri, ali Everwild više liči na Legend of Zelda: Breath of the Wild. Svijet je prepun različitih vrsta životinja, a sve to ima Rareov klasični crtani izgled. Rare i Microsoftnisu otkrili puno više o igri, niti kada će biti objavljena.

„Iako je Everwild još u ranom razvoju, vrlo smo uzbuđeni zbog jedinstvenog potencijala igre koju stvaramo“, objašnjava voditelj studija Rare, Craig Duncan. „Everwild tim je fokusiran na izgradnju iskustva koje omogućava nove načine igre u prirodnom i magičnom svijetu. Everwild će vam pružiti nezaboravna, privlačna i značajna iskustva s igračima svugdje koji će dijeliti. Jedva čekamo da s vama podijelimo više u budućnosti. „

Ovo zvuči prilično nenasilno uprkos igri koja nagovještava da ćete loviti razne životinje iz svijeta fantazije, ali ćemo sačekati i vidjeti.

Rareova prethodna igra, Sea of ​​Thieves, lansirana je prošle godine i tim će nastaviti raditi na njoj i pružati ažuriranja. Pošteno je reći da to nije bio pun pogodak, ali nije ni neuspjeh. Sea of ​​Thieves sada ima posvećenu zajednicu igrača, ali Rare je očito željan isprobati nešto novo s Everwildom.

Ispod pogledajte prvi trejler kojim Rare najavljuje igru, nama izgleda veoma simpatično. Nekako vraća u djetinjstvo i svijet mašte.

(ITmixer / The Verge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.