Everwild veoma liči na Legend of Zelda: Breath of the Wild, prelijepa crtana grafika i svijet prirode i fantazije

 

Britanski studio za kreiranje video igara Rare, autor klasika poput Battletoads, GoldenEye 007 i Banjo-Kazooie, predstavio je svoju sljedeću veliku igru, Everwild na Microsoftovom X019 događaju u Londonu. Everwild je eskluzivna igra za  Xbox i Windows 10 platformu. Rare pruža samo mali pogled na igru, ali kratak trailer čini se da će to biti neka vrsta akcijske avanturističke igre.

Pročitajte još: Da li je igranje u 4K rezoluciji beskorisno?

Banjo-Kazooie fanovi nadali su se nastavku ili barem novoj Banjo igri, ali Everwild više liči na Legend of Zelda: Breath of the Wild. Svijet je prepun različitih vrsta životinja, a sve to ima Rareov klasični crtani izgled. Rare i Microsoft nisu otkrili puno više o igri, niti kada će biti objavljena.

„Iako je Everwild još u ranom razvoju, vrlo smo uzbuđeni zbog jedinstvenog potencijala igre koju stvaramo“, objašnjava voditelj studija Rare, Craig Duncan. „Everwild tim je fokusiran na izgradnju iskustva koje omogućava nove načine igre u prirodnom i magičnom svijetu. Everwild će vam pružiti nezaboravna, privlačna i značajna iskustva s igračima svugdje koji će dijeliti. Jedva čekamo da s vama podijelimo više u budućnosti. „

Ovo zvuči prilično nenasilno uprkos igri koja nagovještava da ćete loviti razne životinje iz svijeta fantazije, ali ćemo sačekati i vidjeti.

Rareova prethodna igra, Sea of ​​Thieves, lansirana je prošle godine i tim će nastaviti raditi na njoj i pružati ažuriranja. Pošteno je reći da to nije bio pun pogodak, ali nije ni neuspjeh. Sea of ​​Thieves sada ima posvećenu zajednicu igrača, ali Rare je očito željan isprobati nešto novo s Everwildom.

Ispod pogledajte prvi trejler kojim Rare najavljuje igru, nama izgleda veoma simpatično. Nekako vraća u djetinjstvo i svijet mašte.

(ITmixer / The Verge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.