Šesta sezona serije Black Mirror vraća se na Netflix sa pet revolucionarnih novih priča

 

Najnepredvidljivija, neklasifikovana i neočekivana sezona do sada – šesta sezona serije Black Mirror stiže na Netflix 15. juna.

Netflix je otkrio datum objavljivanja u novom trejleru (možete ga pogledati na kraju vijesti), koji nam daje detaljniji pogled na to šta možemo da očekujemo od serije koja savija um, za razliku od tizera koji je stigao prošlog mjeseca.

Antologijska serija nagrađena Emmy-jem odvela je gledaoce na najnemirnija putovanja u proteklih pet sezona, ali najnovija sezona biće najnepredvidljivija do sada.

“Djelomično kao izazov, a dijelom da bi stvari bile svježe i za mene i za gledaoce, ovu sezonu sam započeo namjerno izokrenuvši neke od svojih osnovnih pretpostavki o tome šta mogu da očekuju”, rekao je Charlie Brooker.

Sa pet potpuno novih epizoda, kreator Charlie Brooker se nada da će podići seriju na potpuno novi nivo.

„Sve su priče još uvijek potpuno Black Mirror – ali sa nekim ludim zamahom i više raznolikosti nego ikada prije“, istakao je Brooker.

 

Šta možemo da očekujemo ​​od šeste sezone?

 

Predstojeća sezona će se sastojati od pet novih epizoda, uključujući i onu u kojoj žena shvata da je platforma za striming koja izgleda – i zvuči – mnogo kao Netflix, napravila adaptaciju zasnovanu na njenom životu. Ova konkretna priča se zove „Joan Is Awfuli u njoj glume Eni Marfi iz „Schitt’s Creek’s“, kao i Majkl Cera i Salma Hajek.

Jedna od epizoda je “Loch Henry”. Mladi par putuje u pospani škotski grad kako bi započeo rad na otmjenom dokumentarcu o prirodi, ali ih privlači sočna lokalna priča koja uključuje šokantne događaje iz prošlosti.

U međuvremenu, Aron Pol iz „Breaking Bad“ i Kejt Mara iz „House of Cards“ trebalo bi da se pojave u posebnoj epizodi pod nazivom „Beiond the Sea“. Prema Netflix-ovom opisu, imaće „dva muškarca u opasnoj visokotehnološkoj misiji koja se bore sa posljedicama nezamislive tragedije“ tokom „alternativne“ verzije 1969.

Epizoda „Mazey Day“ prikazuje problematičnu starletu koju prate invazivni paparaci dok se nosi s posljedicama incidenta koji je udario i pobjegao.

Tu je i epizoda pod nazivom „Demon 79“, gdje je „krotkoj prodavačici rečeno da mora da počini užasna djela kako bi spriječila katastrofu“.

(IT mixer)