Casio A120WEST sat naziva „ljubavnim pismom klasicima 80-ih koji su osvojili generacije“

 

Casio Computer Co., Ltd. najavio je sat pod nazivom A120WEST, koji je inspirisan Netflix-ovim mega hitom, Stranger Things. Stranger Things je Netflix-ova misteriozna avanturistička serija smještena u američki mali grad 1980-ih.

Zasnovan na A120, satu inspirisanom digitalnim satovima Casio koji je objavio 1980-ih, dizajn odaje počast alternativnoj dimenziji koja postoji paralelno sa ljudskim svijetom. Iz kompanije kažu da brojčanik sata prikazuje svijet Stranger Things-a i njegove likove.

„1983. mladi dječak nestaje u vazduhu iz uspavanog američkog grada na srednjem zapadu. Dok prijatelji, porodica i lokalna policija traže odgovore, uvučeni su u izuzetnu misteriju koja uključuje strogo poverljive eksperimente, zastrašujuće natprirodne sile i jednu veoma čudnu djevojčicu. Ljubavno pismo klasicima 80-ih koje je očaralo čitavu generaciju“, navodi se u saopštenju Casia.

Brojčanik sata prikazuje svijet likova iz Stranger Things-a, s pop, šarenim prednjim dugmadima koji podsjećaju na 1980-e. Demogorgon se pojavljuje u samom centru sata ispod displeja, kao što se pojavljuje u ljudskom svijetu.

Casio A120WEST sat

Kada se pritisne dugme za LED svjetlo, naziv emisije se otkriva naopako, što implicira prisustvo drugog svijeta na drugoj strani. Zadnja strana kućišta i prozirna traka dizajnirani su sa jezivim pipcima koji se protežu iz podzemnog svijeta, dočaravajući vezu između dva svijeta.

Na poleđini sata pronaći ćete logotip Stranger Things kao i sve uobičajene detalje uključujući logotip koji pokazuje da je A120WEST vodootporan.

 

Sat za svakodnevnu upotrebu

 

Casio kaže da je ocjenjen za „svakodnevnu upotrebu“ pa možda nije preporučljivo da se pliva s njim. Tehničke sitnice uključuju činjenicu da sat ima i kućište i kaiš od smole. Funkcije uključuju štopericu, dnevni alarm, signal za svaki sat, automatski kalendar i pozadinsko osvjetljenje. Iz Casia su naveli da je mjerenje vremena dobro za ±30 sekundi mjesečno.

Kad je u pitanju trajanja baterije, standardni CR1616 će navodno držati ovaj Casio sa Stranger Things temom u radu oko tri godine, što je sasvim solidno.

Prema pisanju stranih medija, ova posebna saradnja između Netflix-a i Casia biće puštena u prodaju u junu, a očekuje se lansiranje širom svijeta. Posebno pakovanje je ilustrovano slikama mladih likova iz serije. Cijena za sada nije poznata.

(IT mixer)