Huawei je prije dva dana održao veliki događaj u Minhenu na kojem je predstavio i detaljno iznio cijene i detalje dostupnosti za P60 Pro i Mate X3 u Europi, ali smo također dobili par novih pametnih satova sa Watch 4 i Watch 4 Pro.

Pro model donosi 1,5-inčni LTPO AMOLED ekran sa safirnim staklom. Njegovo kućište od 48 mm napravljeno je od legure titanijuma TC4 za koju se kaže da je tri puta jača od običnog titanijuma. Watch 4 vanila verzija dolazi s kućištem od nehrđajućeg čelika od 46 mm. Oba sata imaju funkciju Always on Display i mnoštvo novih opcija planetarnog sata i vodootporni su 5ATM.

Oba sata mogu pratiti preko 100 načina vježbanja i uobičajene funkcije praćenja zdravlja. Nova karakteristika serije Watch 4 je pregled zdravlja u sedam tačaka u jednom minutu koji objedinjuje vaš puls, SpO2, EKG, temperaturu kože, ukočenost arterija, stres i respiratorne zdravstvene podatke u jedan izvještaj.

Watch 4 Pro također dobija dodatnu prednost LTE povezivanja putem eSIM-a, kao i ugrađenog GPS-a. Trajanje baterije na Watch 4 procijenjeno je na tri dana tipične upotrebe, dok bi Watch 4 Pro trebao trajati do 4,5 dana. Režimi za uštedu energije mogu produžiti izdržljivost na 14 dana na Watch 4 i 21 dan na Pro.

Cijena za Huawei Watch 4 počinje od 450 eura/400 funti sa crnim remenom od fluoroelastomera. Pametni sat Huawei Watch 4 Pro sa titanijumskim remenom počinje od 700 €/600 funti, dok opcija braon kožnog remena košta 550 €/500 funti. Huawei Watch 4 serija će biti u prodaji u Evropi u narednim sedmicama.