Blizzard je radije spreman na to da onemogući pristup Diablo Immortal  igri nego da odustane od svog poslovnog modela

 

Diablo Immortal neće moći da se igra u zemljama Beneluksa, kada igra bude objavljena tokom ove nedjelje. GamesIndustry.biz i Tweakers su saznali da Blizzard ne planira da objavi ovaj besplatni naslov u Belgiji i Holandiji.

Razlog su restrikcije i zakoni o kockanju, koji su na snazi u ovim zemljama – tačnije, zakonodavstvo koje brani „loot box-ove“.

Pored toga, u ovim zemljama će biti zabranjeno da se igra preuzme iz drugih regija. Blizzard-ov tim za podršku je upozorio da ne može da garantuje igračima iz ovih zemalja da će moći da izbjegnu zabrane i banovanje iz igre.

Belgija i Holandija su još 2018. godine odlučili da određeni „loot box-ovi“ (posebno oni koji mogu da se trguju za pravi novac) potpadaju pod kockanje. S druge strane, Diablo Immortal pristup nekim od najboljih i najjačih predmeta u igri „skriva“ iza plaćanja realnim valutama iz svakodnevnog života.

Blizzard je već ranije prestao da nudi „loot box“ prodaju za druge igre u Belgiji, nakon što je ova zemlja zabranila tu praksu.

Međutim, ovo nije samo karakteristično za Blizzard. EA, Konami, Nintendo i Psyonix su takođe povukli igre kako bi izbjegli kršenje zakona u vezi sa „loot box-ovima“.

U svakom slučaju, zanimljivo je da je Blizzard radije spreman da povuče Diablo Immortal iz ovih zemalja, nego da promijeni gejmplej mehaniku i odustane od svojih poslovnih modela.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.