Video konferencije moći će koristiti čak i oni koji nemaju Facebook nalog

 

Kompanija Facebook je u četvrtak objavila da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti video konferencije s 50 učesnika.

Korisnici mogu pozvati ljude da se priključe „Messenger sobama“, uključujući one koji nemaju Facebook nalog, i učestvovati na grupnom videopozivu uživo na bilo kom profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži.

Facebook nastoji ugrabiti dio kolača video konferencija koje su zbog pandemije koronavirusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zoom.

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s tim da Google-ov Alphabet Inc dopušta korisnicima da organizuju video konferencije na Meet-u.

Facebook je rekao da od četvrtka uvodi novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Messenger webu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Messenger sobe.

Emitovanja uživo na Facebook stranicama su se udvostručila u junu u poređenju s godinom ranije zbog porasta takvih emitovanja od marta kad je nekoliko zemalja počelo uvoditi karantene i mjere socijalne distance kako bi suzbile širenje koronavirusa.

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.