Mladić iz Kalifornije je hakovao Nintendo već četiri godine kako bi došao do podataka o budućim proizvodima kompanije zbog čega ga je FBI uhapsio

U Kaliforniji je uhapšen muškarac koji je više puta od 2016. godine hakovao Nintendo servere da bi dobio pristup planovima kompanije.

Rajan Ernandez, koji se na internetu pojavljivao pod pseudonimom RyanRocks. Radio je sa neimenovanim saradnikom, rečeno je u optužnici koja je u decembru podneta u saveznom sudu države Vašington.

Eernandez je neovlašćeni pristup iskoristio za „preuzimanje hiljada datoteka, uključujući i informacije koje nisu dostupne javnosti“ o budućim Nintendo proizvodima.

Takođe, navodi se da je imao i „piratski pristup neobjavljenim video-igrama“.

Poverljive informacije, kao i informacije o ranjivosti Nintenda, dijelio je sa javnošću preko Tvitera, Diskorda i čet sobe pod nazivom „Ryan’s Underground Hangout“, rekli su tužioci, a prenosi Ars Tehnika.

Ernandez je pristao da plati skoro 260.000 dolara kompaniji Nintendo kao dio sporazuma o priznanju krivice. Prvobitno je od tužilaštva traženo da bude osuđen na tri godine zatvora.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.