Fejsbuk u tamnom (dark mode) režimu već dostupan korisnicima, čuva vaše oči i bateriju telefona

 

Fejsbuk će uvestii takozvani „dark mode“ tokom ove godine ali poneki korisnici mogu već sada da koriste ovaj režim društvene mreže.

Iako je ovaj titan među društvenim mrežama u početku ograničio razvoj svog novog dizajna na beta testere, čini se da proširuje skup korisnika koji su u stanju da ga koriste.

Ako vam nije data mogućnost da koristite novi dizajn kompanije Fejsbuk, ne brinite. Očekuje se da će društvena mreža u skorije vreme ažurirati svoj dizajn za sve korisnike, piše Express.

Pored desktop računara, Fejsbuk radi i na tamnom režimu za Android i iOS sisteme. U avgustu inženjerka aplikacije Džejn Mančun Vong pokazala je ranu verziju Fejsbuk mračnog režima za mobilne uređaje.

Tamni režim Fejsbuka na mobilnom izgleda prilično slično onoj na računarima. Tu je i dodatna korist koja je od velike važnosti danas – a to je poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja.

Fejsbuk je sljedeća, i verovatno posljednja aplikacija koja će da ima tamnu verziju.

Aplikacije za Vatsap, Instagram a čak i Fejsbuk mesendžer već imaju tamnu estetiku koja nije samo dobra za bateriju uređaja već nije ni naporna za oči.

Prema istraživanjima sa Harvarda, ne preporučuje se gledanje u svijetle ekrane tri sata pred spavanje, jer to može da izazove smetnje u spavanju.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.