Philips je predstavio svoja dva monitora za poslovne korisnike s ciljem da smanji broj žica uz mogućnost spajanja računara putem USB-C ulaza.

To su 24-inčni 241B7QUBHEB (FHD) i 27-inčni 272B7QUBHEB (QHD) monitori koji imaju ugrađenu USB priključnu stanicu opremljenu tehnologijom DisplayLink.

Ona nudi praktično univerzalno repliciranje ulaza kako bi korisnici mogli brzo i sigurno da povežu svoje laptopove s mrežama, da prenose datoteke, gledaju videozapise i još mnogo toga, zahvaljujući dvostrukom USB kablu s A i C tipovima priključaka.

Svi periferni uređaji, uključujući tastaturu, miš i Internet kabl moguće je spojiti na priključnu stanicu monitora kako bi smanjili brojnost kablova i povećavajući produktivnost.

Zahvaljujući DisplayPort izlazu, višestruki ekrani visoke rezolucije mogu se povezati samo jednim kablom. Konačno, USB 3.2 tehnologija omogućuje prenos podataka velikom brzinom što znači da korisnici mogu napajati svoje laptopove brzo, i izravno s monitora.

Samsung predstavio zakrivljeni G-Sync 240Hz gejmerski monitor

Oba monitora opremljena su IPS matricom što ih čini idealnim za grafičke dizajnere, CAD inženjere i fotografe.

IPS ekrani koriste naprednu tehnologiju SmartErgoBase koja omogućava izuzetno širok ugao gledanja od 178/178 stepeni, što znači da se ekran može gledati iz gotovo bilo kojeg ugla – čak i kada se koristi način rada zakretanja 90 stepeni!

Za razliku od standardnih zaslona, IPS ekrani pružaju nevjerojatno čistu sliku živopisnih boja, što ih čini idealnima za prikaz fotografija, filmova i pretraživanje interneta, ali i za profesionalne primjene koje zahtijevaju preciznost boja i dosljednu svjetlinu u svakom trenutku.

Inovativna, sigurna web-kamera Windows Hello s tehnologijom prepoznavanja lica može se sigurno skloniti kada nije u upotrebi.

Istraživanja su pokazala da, jednako kao što ultraljubičasto zračenje može oštetiti oči, kratkotalasno plavo svjetlo LED ekrana može uzrokovati oštećenje očiju i s vremenom uticati na vid.

Razvijena za očuvanje zdravlja, postavka LowBlue Mode kompanije Philips koristi pametnu softversku tehnologiju za smanjenje štetnog kratkotalasnog plavog svjetla.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.