Pored „McLaren Racing“ tima, Formula E će sljedeće godine biti bogatija i za tim Maseratija

 

Najnovije zvanično saopštenje dolazi od „McLaren Racing“ tima, koji je najavio učešće u devetoj sezoni takmičenja Formule E koja će se održati sljedeće godine.

Sa svakom novom sezonom trka Formule E, oni su sve uzbudljiviji, bogatiji i brži, a mnogi od najboljih vozača u trkama Formule 1 sve se više okreću električnim automobilima. Pored toga, raste interesovanje sponzora, ali i poznatih proizvođača automobila i F1 timova da se uključe u ovo takmičenje.

Kako bi prelazak na električne automobile bio što lakši, Meklaren se sprema da kupi Mercedes-EQ Formula E tim, odnosno tim aktuelnog šampiona u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji koji je vozio Nik de Vris, koji mu je doneo duplu krunu u 2021.

carVertical banner - sponsored

„McLaren Racing uvijek nastoji da se takmiči sa najboljima i bude na čelu tehnologije, pružajući našim fanovima i partnerima nove načine uzbuđenja, zabave i inspiracije“, rekao je Zak Braun, izvršni direktor „McLaren Racing“ tima.

Još nije poznato koji će vozači voziti za McLaren u Formuli E, ali je za očekivati da će pokušati da zadrže Nika de Vrisa, dok će morati da nađu drugog vozača jer je Stofel Vandorn već potpisao ugovor za DS Penske. sjledeće sezone.

Pored Meklarena, Formula E će sljedeće godine biti bogatija i za tim Maseratija, koji će se takmičiti u partnerstvu sa „ROKiT Venturi Racing“.

(Vidi)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.