Jam je već dostupan za odabrane pretplatnike Spotify Premium

 

Spotify je predstavio Jam, novu funkciju koja omogućava da do 32 osobe kontrolišu jednu plejlistu odjednom.

Jam funkcija je prvenstveno dizajnirana za korišćenje u realnom vremenu – recimo, tokom zabave – kada su svi koji kreiraju listu za reprodukciju u istoj prostoriji. Međutim, moguće ga je koristiti čak i ako niste svi na istom mestu.

Jam vam omogućava da ručno dodate pjesmu na zajedničku listu pjesama, dok Spotify algoritam takođe može da preporuči pesme za koje misli da će se dopasti drugima.

Svako može da učestvuje, bez obzira da li koristi Spotify besplatno ili ga plaća. Jam je već dostupan za odabrane pretplatnike Spotify Premium. Spotify pokušava da se odmakne od isključivo pružanja usluga striminga i postane više društvena mreža.

Dijeljene plejliste nudi od kraja 2020. godine, kada je uvedena mogućnost dijeljenja muzike u jednom strimu za dva korisnika odjednom. Tokom 2021. godine predstavili su funkciju Blends.  Pomoću nje dva korisnika mogu da miješaju pjesme po svom izboru sa algoritamski generisanom listom za reprodukciju, koja pokušava da pogodi šta bi im se moglo dopasti.

U februaru ove godine ponudili su virtuelnog di-džeja zasnovanog na vještačkoj inteligenciji, koji pokušava da pogodi šta bi vam se moglo dopasti i usput servira bezobrazne dosjetke. Mjesec dana kasnije, uveli su feed u stilu TikTok-a, piše Gizmodo.

(IT mixer)