Settings uštede podataka mogu izazvati problem pucketanja i opšti problem sa kvalitetom zvuka kod aplikacije Spotify

 

Spotify, kao i svaka aplikacija ima povremene greške ili kvarove i stvari ne funkcionišu uvijek kako se očekuje, ali najviše korisnike iritira kad imaju problem sa kvalitetom zvuka

Strimovanje muzike na zahtjeva naročito brze internet veze, ali fluktuacije i nestabilne veze mogu izazvati probleme sa kvalitetom zvuka. Spotify podrazumijevano postavlja kvalitet zvuka na Automatski i mijenja ga u zavisnosti od brzine veze.

Možete da podesite kvalitet zvuka na određeni nivo da biste zaobišli problem, predlaže Android authority.

Na Android-u, dodirnite ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu da biste otvorili Settings i izaberite High sa padajućeg menija pored Wi-Fi striminga i Cellular strimovanja.

Pretplatnici Spotify Premium-a će takođe vidjeti opciju Very high. Na iOS-u idite na Settings > Audio quality i izaberite High ili Very high u odeljcima Wi-Fi strimovanje i Cellular strimovanje. Međutim, imajte na umu da loše brzine podataka mogu da izazovu baferovanje.

Settings uštede podataka mogu izazvati problem pucketanja i opšti problem sa kvalitetom zvuka. Omogućavanje ovog settingsa automatski postavlja vaš kvalitet zvuka na nizak. Korisno je ako ste zabrinuti zbog ograničenja podataka, ali može izazvati probleme sa kvalitetom zvuka.

Spotify ipak ne zahtjeva previše podataka, tako da možete udobno da pređete na jedno od podešavanja višeg kvaliteta.

Na Android-u idite na Settings (ikona zupčanika u gornjem desnom uglu) i isključite kvalitet zvuka u odeljku Data saver. Na iOS-u idite na Settings > Data saver i isključite uštedu podataka.

Problemi sa internet vezom će uzrokovati probleme i sa Spotify desktop aplikacijama. Ali postoji još jedna postavka koju možete omogućiti da biste je popravili.

U Windows aplikaciji idite na Settings i uključite Compatibility da biste omogućili hardversko ubrzanje. Na Mac računaru kliknite na Spotify na traci menija na vrhu i kliknite na Hardware Acceleration da biste omogućili postavku.