Prince of Persia (Princ od Persije) jedan je od tragično zaboravljenih serijala u modernoj eri video igara, koji slavi čitave tri decenije postojanja.

Kreator serijala Džordan Mekner, povodom jubileja, u obimnoj objavi na Facebooku je govorio o samom nastanku prve igre, ali i budućnosti, koja se izgleda ne nazire.

Mekner je izjavio da bi bio presrećan da može najaviti novu Prince of Persia igru, povodom 30 godina postojanja franšize. To, nažalost, nije moguće, budući da se o tome ne pita samo on.

Mekner će ove jeseni izdati knjigu u kojoj govori o nastanku i istoriji Prince of Persia serijala. Možda Ubisoft osjeti taj njegov entuzijazam.

Serijal Prince of Persia je imao ogroman uticaj na današnje igre. Tomb Raider je izgrađen po uzoru na njega, a serijal drži čak šest rekorda u Ginisovoj knjizi zbog inovacija koje je igra donijela gejming industiji.

Kroz tri decenije smo viđali dosta igara, kako glavnih, tako i spin-off naslova koji su nam samo budili nadu da nas očekuje nešto veće, 2010. smo dobili i film sa Džejkom Džilenholom u ulozi princa Dastana.

(Play.co.rs/IT-mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.