Prošlo je više od mjesec dana od Samsungovog Unpacked događaja u avgustu na kojem je najavljeno nekoliko novih sklopivih telefona, novih pametnih satova i novih slušalica. Očekivalo se i da će Samsung najaviti Galaxy S21 FE (Fan Edition), ali to se na kraju nije dogodilo.

Samsung još nije priznao da će predstaviti Fan Edition svog vodećeg modela S-2021 serije, ali Google je nenamjerno naveo uređaj koji podržava Android Depth API, što se vidi na Googleovoj web stranici za podršku AR Core.

Google navodi 'Samsung Galaxy S21 FE' na AR Core web stranici za podršku
Samsung Galaxy S21 FE na Googleovoj AR Core web stranici za podršku

To bi moglo značiti da je Samsung spreman objaviti Galaxy S21 FE. Fan Edition trebao bi pružiti isto flegšip iskustvo kao Galaxy S21, ali s znatno nižom cijenom zbog uštede u proizvodnji i varijacija komponenti.

Prošle sedmice, Google je potvrdio da će postojati dvije varijante Galaxy S21 FE, uključujući Exynos varijantu, za koju se vjeruje da pokreće Exynos 2100. Vjeruje se da Qualcomm verzija koristi Snapdragon 888. Galaxy S21 FE je uvršten u Google Play konzolu prošlog mjeseca.

Očekuje se da će Samsung Galaxy S21 FE imati iste karakteristike kao i njegovi vodeći modeli, uključujući ultrazvučni skener otiska prsta na ekranu, IP 68 otpornost na vodu i prašinu, ekran velike brzine osvježavanja, bežično punjenje, Samsung Pay, Wireless DeX i Dobly Atmos.

Samsung još nije potvrdio kada će stići Fan Edition. Sumnjamo da bi trebalo stići na vrijeme za prazničnu šoping sezonu. Optimalni vremenski okvir za to mogao bi biti oktobar, ali ovo su samo nagađanja. Očekujemo da će stići do kraja godine.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.