Najnovije Google Photos ažuriranje dodaje prerađeno iskustvo obrade videa, sa opcijama za kropovanje, izmjenu perspektive, granularnu obradu (osvetljenje, kontrast, saturacija, toplina boja) i ugrađene filtere.

Prethodno je ugrađeni video editor dozvoljavao samo izmjenu dužine, primjenu softverske stabilizacije i rotiranje sadržaja.

Pročitajte još: Kako da otkrijete šta sve Google zna o vama?

Google One članovi dobijaju dodatne opcije za obradu fotografija, koje su do sada bile ekskluzivno dostupne na Pixel telefonima. Ovo uključuje Portrait Blur i Portrait Light koji se oslanjaju na machine learning za zamagljivanje pozadine i dodavanje osvjetljenja na lica već kreiranih fotografija. Tu su i Blur i Color Pop filteri, koji dodaju informacije o dubini na fotografije kreirane bez portret moda.

Dinamičke preporuke i Sky preporuke će automatski prikazati boje i prilagodiće kontrast na fotografijama, kako bi ih učinili privlačnijim po izgledu. Ove funkcije će biti dostupne svim Google One članovima, sa uređajima koji koriste bar Android 8.0 i imaju 3GB RAM-a ili više.

(Google/Benvhmark)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.