Google je u SAD pokrenuo vebsajt o koronavirusu fokusiran na obrazovanje, prevenciju i lokalne resurse u borbi protiv pandemije koja je zahvatila 171 zemlju, a samo u najpogođenihim državama Vašington i Njujork odnijela 170 života

 

Google navodi da ima u planu da u narednim danima sajt o koronavirusu, odnosno blog.post (Connecting people with COVID-19) sa informacijama i izvorima koji “daleko anticipiraju tok situacije”, proširi i na druge zemlje i jezike.

Najveći svjetski pretraživač  Google podsjeća da je od početka godine najtaraženija riječ upravo koronavirus i da je već u martu postala najmanje dva puta više traženija od najčešće traženih a to su vijesti i vrijeme.

Google navodi da je trenutno fokusiran na SAD jer se stanje koronavirusa u zemlji drastično promijenilo u posljednjih nedjelju dana. Više od 80 miliona Amerikanaca, odnosno četvrtina, je pod virutelnim ključem – naređeno im je da ostanu u kući u pokušaju da se uspori virus.

Google navodi da je u cilju obezbjeđivanja najpreciznijih podataka koji bi objedinili informacije o bezbjednosti i prevenciji, doniranju pomoći kao i o drugim resursima važnim za pojedince, nastavnike i kompanije sarađivao je sa relevantnim agencijama i vlastima.

Prema podacima jednog od njih, Univerziteta Džons Hopkins prvog koji se bavi istraživanjima, a osnovan je 1876. po posljednjim podacima od 21. marta pred ponoć postoji više od 26,747 slučajeva, a najmanje 300 ljudi je umrlo

Na početnoj strani sajta pod nazivom Povezujemo ljude sa COVID-om, informacijama i izvorima, su kratki video programi “Kako se zaštiti od Covid 19”. “Šta odrasli moraju da znaju od o koronavirusu”, a sav sadržaj je napravljen i na znakovnom jeziku.

Srbija je prije nešto više od dvije nedjelje pokrenula sajt covid19. rs na kome građani mogu da dobiju sve najvažnije informacije o koronavirusu.

Vebsajt o koronavirusu kojeg je Google pokrenuo u SAD možete naći na ovoj adresi.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.