Google testira dugme „Lookup“ za Android aplikaciju za pametni telefon!

 

Dugme „Lookup“ vam može pomoći da prepoznate ko vas zove prije nego što se javite, čime se štedite od neželjene pošte i neželjenih prekida.

Google navodno testira novu funkciju u beta verziji svoje aplikacije Phone: dugme „“Lookup“ za nepoznate pozivaoce. Ovaj inovativni dodatak ima za cilj da osnaži korisnike da identifikuju ko zove prije nego što se javi, potencijalno ih spasivši od neželjenih poziva i neželjenih prekida.

Korisnik, na platformi X, sa nadimkom AssembleDebug, objavio je da je u pripremi nova funkcija, koja je u beta verziji za Google Phone aplikaciju.

Broj neželjenih poziva je naglo porastao posljednjih godina, uzrokujući frustracije i neugodnosti za korisnike pametnih telefona. Ovi pozivi često dolaze sa prikrivenih brojeva, zbog čega je gotovo nemoguće znati ko je na drugoj strani linije. To može dovesti do gubitka vremena, potencijalnih prevara i općeg osjećaja nelagode.

Google-ovo dugme „Lookup“ ima za cilj da se direktno pozabavi ovim problemom. Kada primite poziv sa nepoznatog broja, dugme će se pojaviti pored standardnih opcija „Odgovori“ i „Odbij“. Dodirom na „Lookup“ pokrenuće se Google Search koristeći telefonski broj pozivaoca. Ova pretraga potencijalno može da otkrije informacije o pozivaocu, kao što su poslovne liste, recenzije korisnika ili čak upozorenja o poznatim brojevima neželjene pošte.

Novo „Lookup“ dugme će biti dostupno uz druge opcije, kao što su Block i History, koje se prikazuju kada pritisnete na nedavni poziv u Phone aplikaciji.

 

Bezbjednije mobilno iskustvo

 

Ova funkcija predstavlja obećavajući korak ka jednostavnijem i bezbjednijem mobilnom iskustvu. Koristeći moć pretraživanja, Google bi mogao da utre put za budućnost u kojoj nepoznati pozivaoci više nemaju element misterije.

Iako postoje određene zabrinutosti u pogledu privatnosti podataka i tačnosti rezultata pretrage, Google-ova inicijativa naglašava tekuću borbu protiv telefonskih prevara i važnost osnaživanja korisnika informacijama.

Uspjeh ove funkcije zavisiće od njegove efikasnosti u identifikaciji neželjenih pozivaoca uz očuvanje privatnosti korisnika. Bez obzira na to, ova inovacija označava Google-ovu posvećenost poboljšanju ukupnog iskustva poziva za Android korisnike.

(IT mixer)