Nakon što je uveo funkciju „smart compose“ na Gmail i Dokumente, Google sada u Chat donosi funkciju zasnovanu na mašinskom učenju

 

Korisnici će uskoro moći brže i lakše da pišu poruke uz funkciju smart compose (pametno sastavljenje) u Google Chat-u.

„Danas smo uzbuđeni što možemo najaviti da je „smart compose“ sada dostupno u Google Chatu na webu“, rekli su iz kompanije.

Smart compose predlaže relevantne kontekstualne fraze dok korisnici kucaju, što u suštini štedi vrijeme korisnika tako što smanjuje ponavljajuće pisanje. Ova funkcija takođe smanjuje pravopisne i gramatičke greške.

Smart compose automatski nudi prijedloge na osnovu stila pisanja korisnika. Ali ga možete isključiti ako pratite ove korake:

  • U gornjem desnom uglu kliknite na Postavke, a zatim na Vidi sve postavke.
  • U odjeljku Opšto (Generalno) pomaknite se prema dolje do Personalizacija pametnog sastavljanja.
  • Odaberite Personalizacija uključena ili Personalizacija isključena.

 

Kako da koristite Smart compose u Google Chat-u

 

Pomoćni alat predlaže kratke odgovore na poruke omogućavajući korisnicima da brže komuniciraju sa kolegama kako bi se razgovori ili projekti bili efikasniji.

Funkcija će prema zadatim postavkama biti uključena i može se onemogućiti tako što ćete poništiti izbor opcije „Omogući prediktivne prijedloge dok sastavljate poruku na webu i na radnoj površini“ pod smart compose unutar postavki chat-a.

Kada vidite prijedlog koji vam se sviđa, kliknite na dugme „tab“ da dovršite rečenicu.

Funkcija pametnog sastavljanja podataka biće dostupna svim korisnicima Google Workspace-a i korisnicima s ličnim Google nalozima.

Kompanija je rekla da ne postoji administrativna kontrola za ovu funkciju, međutim, zadatu vrijednost ove postavke mogu kontrolisati administratori.

Google je rekao da je funkcija počela da se uvodi za sve korisnike, a uvođenje za planirane domene izdanja (do 15 dana za vidljivost funkcije) počinje 26. juna.