Ako postoji jedna stvar koju bi kripto berze možda trebale naučiti od banaka je kako bolje osigurati svoje platforme. U posljednje vrijeme nailazimo na sve više slučajeva hakovanja berzi i krađe kriptovaluta.

Najnoviji hak dolazi od BitMart-a, kripto berze koja se zapravo reklamira kao „najpouzdanija platforma za kripto trgovinu“. U saopštenju kompanije, čini se da su pretrpjeli veliki proboj sigurnosti u kojem su hakeri uspjeli ukrasti kriptovalute u vrijednosti od 150 do 200 miliona dolara.

Kompanija kaže da je ovo kršenje prouzrokovano ukradenim privatnim ključem koji je imao dva „vruća“ komprominovana novčanika. Takođe kažu da je druga imovina u BitMartu sigurna i neoštećena, te da će koristiti vlastita sredstva za pokrivanje incidenta i obeštećenje pogođenim korisnicima.

Prema BitMartu, “BitMart će koristiti naša vlastita sredstva da pokrije incident i nadoknadi ugroženim korisnicima. Također razgovaramo s više projektnih timova kako bismo potvrdili najrazumnija rješenja kao što su zamjene tokena. Nijedna imovina korisnika neće biti oštećena.”

Dodaju: “Sada činimo sve što možemo da povratimo sigurnosne postavke i naše djelovanje. Treba nam vremena da napravimo odgovarajuće aranžmane i vaše ljubazno razumijevanje tokom ovog perioda će biti visoko cijenjeno.”

(Ubergizmo / Vice)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.