HiSense predstavio je novi pametni telefon iz serije Rock, novi model Rock 6 temelji se na Mediatekovim P60 čipsetom, a ističe se produženom autonomijom, jer pored vlastite ima i opcionalnu bateriju u vidu futrole

 

HiSense na našem tržištu je najviše poznat po svojim televizorima i kućanskim aparatima. Ali kompanija proizvodi i pametne telefone. Najnoviji model dio je serije Rock, a naziv mu je Rock 6.

Jedna od glavnih odlika ovog modela je njegova autonomija i mogućnost punjenja drugih mobilnih uređaja.

Pročitajte još: Pojavile se fotografije novog Samsung Galaxy S11 telefona

Naime, Rock 6 ima vlastitu bateriju kapaciteta 5.510 mAh, ali i mogućnost dodavanje druge u vidu futrole, koja osim što uređaj štiti od oštećenja sa svojim kapacitetom od 4.500 mAh mu produžava i autonomiju do šest dana s jednim punjenjem.

Naročito je važno ako se uređaj često koristiti i za punjenje drugih uređaja.

HiSense Rock 6 ima HD+ ekran dijagonale 6,52“ s urezom na vrhu u obliku kapljice vode.

Urez tradicionalno služi za smještaj prednje kamere. Prednja, takozvana selfie kamera ima rezoluciju od 8 MP. Kad smo kod kamera spomenimo i kako Rock 6 ima tri zadnje kamere, od 13 MP, 2 MP i 2 MP.

Telefon se temelji na Mediatekovim čipsetom P60, ima 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za skladište.

Uređaj se softverski temelji na Android platformi, točnije na Androidu 9.0. Podržano je otključavanje uređaja prepoznavanjem lica, a za klasičare tu je standardni skener otiska prsta na zadnjoj strani kućišta.

Proizvođač još nije naveo kada će i po kojoj cijeni Rock 6 biti dostupan.

(Benchmark)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.