Kreatori Nokia uređaja finska kompanija HMD Global najavila je produžetak softverske podrške za modele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 i Nokia 8, predstavljene 2017. godine, čija je dvogodišnja podrška po pitanju ažuriranja trebala da se završi ove godine.

Nokia 3, 5 i 6 su prvi telefoni kompanije HMD Global, a predstavljeni su na MWC-u 2017. godine. Tada je Nokia Mobile obećala dvogodišnju softversku podršku za sve svoje uređaje, u šta su mnogi sumnjali, a sada idu korak dalje i produžuju tu podršku na tri godine.

Pročitajte još: Nokia 220 4G pametni telefon i Nokia 105 (2019)

Nokia 8 predstavljena je u ljeto iste godine, a u 2017. još je predstavljena i Nokia 2, koja neće dobiti produženje podrške, nego će njezin softverski životni vijek da se završi u novembru ove godine.

Bezbjedonosna ažuriranja u trećoj godini softverske podrške Nokia Mobile isporučivat će na tromjesečnom nivou. To znači da će vlasnici Nokije 3, 5, 6 i 8 na svaka tri mjeseca dobiti ažuriranje koje se sastoji od svih bezbjedonosnih ažuriranja iz prethodna tri mjeseca.

Tromjesečni način isporučivanja ažuriranja za Nokiju 3 počinje u septembru ove godine, a podrška završava u septembru 2020. godine, dok za Nokiju 5, 6 i 8 režim tromjesečnih ažuriranja kreće od novembra ove godine, a softverska podrška završava u novembru 2020. godine.

Izvanredan je to potez finskog proizvođača, koji je pokazao da je moguće redovno ažuriranje i uređaja niže cjenovne kategorije, a šta mnogi proizvođači izbjegavaju.

(NokiaMob)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.