Phil Spencer, Microsoftov potpredsednik gejming odeljenja, ima velike ambicije kada je u pitanju kompanijina dolazeća Xbox Scarlett konzola. Ove ambicije idu mnogo dalje od nuđenja više rezolucije i poboljšanog kvaliteta grafike.

Za početak, Spencer ističe da će se Microsoftova Xbox Scarlett konzola fokusirati na „frejmrejt i igrivost“, obezbeđujući da se igre brže učitavaju i da rade uz najbolji mogući frejmrejt.

„Mislim da područje na kojem se zapravo želimo fokusirati na sljedeću generaciju je viši frejmrejt i igrivost igre, osiguravajući da se igre učitavaju nevjerojatno brzo, osiguravajući da se igra odvija najvećom mogućom frejmrejt-om. Takođe smo Windows kompanija pa vidimo posao koji radi na [za] PC-u i posao koji rade programeri. Ljudi vole 60 sličica u sekundi, tako da pokretanje igre na 4K 60 [FPS] mislim da će biti pravi dizajnerski cilj za nas“, izjavio je Spencer.

Konzola će imati integrisani SSD koji će smanjiti vrijeme učitavanja, dok će moćniji hardver omogućiti više frejmove i tečan gejmplej. Proed ovoga, konzola naredne generacije će biti kompatibilna sa Xbox One i Xbox One X igrama, a podržavaće i naslove za originalni Xbox i Xbox 360. Kompatibilnost se odnosi i na postojeće Xbox One dodatke i kontrolere.

Nove Xbox igre za “Gold” pretplatnike za avgust 2019. godine

Microsoft Xbox Scarlett konzola se očekuje tokom 2020. godine, navjerovatnije krajem oktobra ili početkom/sredinom novembra.

(Overclock3d)