Novi mjesec znači nove besplatne igre za članove Xbox Live Gold-a, koji mogu zatražiti dvije Xbox One i dvije Xbox 360 igre (koje su kompatibilne s Xbox One) kao dio „Games With Gold“ pretplate. Avgustovske besplatne igre konačno su otkrivene i to je solidna serija igara za vlasnike Xbox-a ovog mjeseca.

 

Gears of War 4

 

Prvi besplatni model koji će biti dostupan od 1. avgusta je Gears of War 4, što i nije veliko iznenađenje s obzirom da je ova igra takođe uključena u nedavnu ponudu Twit Prime-a „potroši 15 dolara, uzmi 15 dolara kredita“. Gears of War 4 je pucačina treće osobe (third-person shooter) s pričom koja uključuje i lokalne i internetske zadruge. Ako vas zanima njegov nadolazeći nastavak, Gears 5, koji izlazi 10. septembra, ovo je odličan trenutak za skok u Gears of War 4, gdje se prvi put predstavlja glavni protagonist Gears 5 Kait Diaz. Osim toga, moći ćete igrati i na Xbox One i na PC-u.

 

Torchlite

 

Tokom prve polovine avgusta takođe ćete moći besplatno zatražiti „hack-and-slash dungeon crawler“ Torchlight. Igra koju su razvili kreatori Diablo i Fate, igra je postavljena u gradu Torchlight, gdje ćete kontrolisati usamljenog heroja koji istražuje nasumično generisane tamnice, ubija čudovišta, skuplja plijen, ispunjava zadatke i još mnogo toga.

 

Forza Motosport 6 i Castlevania: Lords of Shadow

 

Zatim će od 16. avgusta postati dostupni Forza Motorsport 6 i Castlevania: Lords of Shadow. Trkačka igra Forza Motorsport 6 biće dostupna cijeli mjesec (do 15. septembra) na Xbox One i sadrži trke za 24 igrača, 27 ukupnih staza, novi način priče, noćne trke, vremenske elemente poput kiše i još mnogo toga. Castlevania: Lords of Shadow, koji će biti dostupan tek u drugoj polovini mjeseca, prvi put je objavljen 2010. na konzolama kao pseudo ponovno pokretanje Castlevania serije. 3D akcijska avantura prati Gabriela Belmontova tokom njegove misije da vaskrsne svoju ženu i savlada zle gospodare sijenki „Lords of Shadow“ .

Igre za Gold pretplatnike za avgust 2019:
Gears of War 4: 1-31. avgusta (Xbox One, PC)
Torchlite:  1. do 15. avgusta (Xbox 360) *
Forza Motorsport 6: 16. avgusta-15. septembra (Xbox One)
Castlevania: Lords of Shadow: 16.-31. avgusta (Xbox 360) *
* Dostupno i za igranje na Xbox One zbog kompatibilnosti za starije konzole

(IT mixer / Gamespot)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.