Na VivaTech-u, jednom od vodećih evropskih događaja u oblasti tehnologije i inovacija, Honor je predstavio svoju najsavremeniju 4-slojnu AI arhitekturu u saradnji sa Google Cloud-om.

Tokom događaja u Parizu, Honor je najavio da je globalno lansiranje Honor 200 pametnih telefona predviđeno za 12. jun.

Nadolazeći pametni telefoni Honor 200 i Honor 200 Pro će predstaviti ovu inovativnu AI arhitekturu. Temeljni sloj je AI na više uređaja i OS, koji čine okosnicu otvorenog ekosistema. Drugi sloj uvodi AI na nivou platforme, olakšavajući interakcije ljudi i računara zasnovane na namjerama.

Treći sloj se fokusira na AI na nivou aplikacije, dizajniran za generativne AI aplikacije za poboljšanje korisničkog iskustva. Najviši sloj, Interface to Cloud AI usluge, nudi besprijekoran pristup opsežnim uslugama u oblaku, obećavajući „zaista holističko i buduće AI iskustvo“, kako se navodi u službenom saopštenju za javnost.

Izvanredna AI karakteristika Honor 200 je njegova sposobnost portretnog fotografisanja, razvijena u partnerstvu sa Harcourt Studiom, renomiranim francuskim fotografskim studijom poznatim po svojim portretima slavnih.

(IT mixer)