Honor 30S stiže 30. marta i novo izvještaj DigitalTrends-a tvrdi da će glavni modul imati 64MP senzor.

U publikaciji je podijeljena i slika promo materijala, koji otkriva da će 30S doći sa 3x optičkim zumom.

Međutim, postoji razlika između ranih procurilih rendera i slike koju danas gledamo.

Na prethodnim slikama je bljeskalica sa dva LED-a postavljena pored prve kamere, s tim da je četvrti snapper postavljen desno ispod. Međutim, nova slika ima jedan led pored srednje kamere, s AI logotipom gore i četvrtom kamerom ispod nje. Moraćemo pričekati da se prikaže više rendera da bismo bili sigurni koji je tačan.

Honor 30S 5G render
Honor 30S 5G render

Honor 30S pokretat će Kirin 820 SoC, podržavaće 5G i imaće brzo punjenje baterije do 40W. Prema AnTuTu, podići će se na Android 10 i imati 8GB RAM-a i 128GB storage storage.

30S će upakovati posjedovati ekran rezolucije 2400×1080 piksela, ali njegova dijagonala trenutno nije poznata.

Honor 30S vjerovatno će biti jedan od novije serije telefona na osnovu načina na koji je kompanija izgradila raspon u prošlosti. Logično je očekivati i standardni Honor 30 i Honor 30 Pro. Međutim, stvari bi se mogle promijeniti. Prošle godine Honor je nekoliko mjeseci nakon Honor 20 izdao Honor 20S u određenim regionima, sa izborom nadograđenih funkcija na flegšipu. Nije jasno šta Honor planira ovaj put.

Honor će 30S predstaviti 30. marta, nekoliko dana nakon što Huawei najavi P40 seriju. Očekujemo da će Honor 30S 5G dobiti i globalnu verziju, ali to možda neće doći na kraju ovog mjeseca.

(IT mixer / DigitalTrends / GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.