Prošlogodišnja Horizon Forbidden West bila je jedna od najboljih igara, ali kako je objavljena početkom godine, ostala je u sjeni nekih kasnijih naslova koji su bili svježiji u glavama igrača. Bez obzira na to, bila je to vizualno impresivna igra koja je u manje-više u svim aspektima bila bolja od svog odličnog prethodnika. Horizon Forbidden West: Burning Shores, prva ekspanzija u serijalu, podsjetila nas je na odličan posao koji je odradio Guerilla Games studio. Oni su postavili savršene temelje za nastavak koji je nedavno objavljen.

 

Lov se nastavlja

 

Nakon što je Aloy porazila članove Far Zenitha, njena avantura odvija se u ruševinama nekadašnjeg Los Angelesa, domaćinu plemenu Quen. Tamo upoznaje Seyku, koja ga vodi do skrovišta njezinog plemena i zajedno kreću u potragu za odbjeglim „farzenitovcem“, magnatom Walterom Londrom.

Horizon Forbidden West: Burning Shores
Horizon Forbidden West: Burning Shores

Ako uzmemo u obzir samu radnju, radi se o očekivanom nastavku avanture (one koje znaju detalje kompleksne i razgranate priče Forbidden Westa) ali i ne previše inovativnoj širenju, koja najbolje proširuje mitologiju Horizona.

Iako je povratak mogao biti malo bolje organizovan, ekspanzija odmah stavlja igrača u središte događanja, bez podsjećanja na pravila koje su se usvojila prije više od godinu dana. Rezultat je period „gubljenja“ i pokušaja da se prisjetite sve kontrole koje su krajem Forbidden Westa bile brojne i sofisticirane.

Igrači koji prvi put ulaze u svijet drugog Horizona neće imati nikakvih problema, ali za nas, povratnike, to će značiti otprilike sat vremena učenja i podsjećanja na sve što smo naučili tokom prvog prolaska.

U nastavku ogledajte trejler za novu ekpsanziju – Horizon Forbidden West: Burning Shores