Kompanija HP je predstavila najnoviju verziju laptopa Omen 15 koji je namijenjen gejmerima, a koji košta 999 dolara.

Omen 15 ima lijep dizajn, plavi logo u obliku dijamanta, tanji je za 11 odsto od prethodnika jer njegova debljina iznosi 22,5 mm.

Njegov 15,6-inčni ekran je pričvršćen novom šarkom od 180 stepeni.

Novi dizajn bi trebao pozicionirati Omen 15 kao multifunkcionalni PC te zadovoljiti kupce koji žele laptop za surfanje internetom te za igranje igara. Novi model izgleda jednostavnije i sofisticiranije od drugih Omen modela, a estetski će bolje odgovarati kancelarijama.

Kada je riječ o HP Omen 15 specifikacijama, može se dobiti s Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q grafikom i Intel Core i7 H-series procesorom ili sa AMD Ryzen 7 H-series procesorom.

Ovo je prvi Omen koji je dostupan sa AMD procesorom i prvi koji je dostupan u dvije opcije kada je riječ o bojama.

Verzija s Intelovim procesorom je crna, dok je AMD verzija u srebrenoj boji. U konfiguraciji je 32 GB RAM-a (DDR4) i do 1 TB PCIe SSD memorije ili dva PCIe SSD diska s RAID 0 podrškom.

Kupci mogu izabrati OLED panel, UHD 120 Hz panel ili FHD 300 Hz panel.

HP je predstavio i Pavilion Gaming 16, svoj prvi 16-inčni gaming laptop. Iz HP-a su rekli da je kućište jednako veličini 15-inčnog laptopa zahvaljujući tankim ivicama. Ovaj laptop ima Intel Core i7 procesor desete generacije, kao i Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q grafiku. Cijena ovog laptopa iznosi 799 dolara.

(klix)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.