Ako mislite da je ovo preskupo, ovo je najjeftiniji Huboltov sat

 

Hublot, švajcarski proizvođač luksuznih satova, najavio je dva nova modela u svojoj vodećoj seriji luksuznih satova Big Bang. Nazvani Big Bang e, ovo su jedina dva pametna sata iz ove serije, ali pokušavaju postići isti izgled i osjećaj kao njihovi analogni stabilni suparnici, čak i ako su najjeftiniji modeli u liniji kompanije.

Dva ručna sata – Big Bang e Titanium i Big Bang e Black Ceramic – imaju isti osnovni dizajn kao i drugi Big Bang satovi s 42 mm brojčanikom. Odlikuje ih Hublot-ov sendvič dizajn, s dva sloja materijala na kojem je sat u sredini. Ekran je zaštićen safirno-kristalnim staklom otpornim na ogrebotine, dok kaiševi za sat koriste patentirani One Click sistem za lako uklanjanje. Klasični Hublot-ovi gumeni kaiševi imaju dizajn kopče koje je izumio Hublot.

Hubolt Big Bang e pametni sat

Na strani ovog pametnog sata, Big Bang e ima 1,21-inčni AMOLED ekran veličine 390×390 piksela, pogonjen četverojezgrenim Qualcommovim Snapdragon Wear 3100 taktovima na 1,1 GHz s 1 GB memorije i 8 GB prostora za skladištenje. Ima uobičajeni asortiman senzora, ali izgleda da nema GPS-a. Osim toga, dobijate Bluetooth 4.2 LE, 2.4GHz Wi-Fi 802.11n i NFC. Navodi se da baterija od 300mAh traje jedan dan.

Sat dolazi sa gomilom dizajniranih lica sata Hublot, uz 24-satno dinamično lice sata koje je dizajnirao umjetnik Marc Ferrero, a koje mijenja boje i dizajn svaka tri sata.

Kao pametni sat, on nije ništa posebno, ali neki će se ipak moći pohvaliti značkom Hublot, koja ne može doći jeftinije. A ako mislite da su cijene od 5200 dolara za verziju Titanium i 5800 dolara za crnu keramiku skupe, očito niste spremni da vidite koliko koštaju analogni modeli.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.