Tradicionalni proizvođači švajcarskih satova gube ratove protiv „pametnih satova“

 

Čuveni švajcarski satovi izgubili su svjetski rat. Naime, epl voč je u 2019. godini po prodaji nadmašio cjelokupnu švajcarsku industriju satova.

Firma za istraživanje tržišta Stratedži analitiks procjenjuje da je Epl lani isporučio 30,7 miliona komada svog pametnog sata širom svijeta, u poređenju sa 21,1 milionom, koliko su prodale sve švajcarske marke zajedno.

„Analogni ručni satovi i dalje su popularni među starijim potrošačima, ali mlađi kupci se usmjeravaju prema pametnim satovima“, navodi se u izvještaju.

Dodaje se da tradicionalni proizvođači švajcarskih satova gube ratove protiv „pametnih satova“.

Eplova nosiva kategorija koja uključuje epl voč i er pods bežične slušalice snažno raste. U posljednjem tromjesečju 2019. ta kategorije donijela je više od 10 milijardi dolara neto prodaje, što je skoro 27 odsto više u odnosu na isti period godinu ranije.

U međuvremenu, izvoz švajcarskih satova iznosio je 20,6 miliona u 2019. godini, pokazuju podaci Federacije švajcarske industrije satova.

To ne uključuje prodaju unutar Švajcarske, zbog čega su brojevi Stratedži analitiksa uvećani, javlja Biznis info.

Izvoz švajcarskih satova opao je lani za 13 odsto na godišnjem nivou. Epl je svoj prvi pametni sat predstavio 2014. godine, a šest godina kasnije on je postao svjetski lider.

(Biznis info)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.