WIPO primila i odobrila dizajn za savitljivi mobilni telefon koji je podnio poznati brend računara – HP

 

Nekoliko modela savitljivih mobilnih telefona već se nalaze na tržištu. Međutim, još uvek smo daleko od ispunjenja najava da će ovakav tip telefona biti široko rasprostranjen. Jednostavno, modeli ili su preskupi, ili su korisnici sumnjičavi prema izdržljivosti šarki.

Sada smo, po svemu sudeći, dobili i jednog neočekivanog „igrača“ na velikom i još uvek prilično neistraženom tržištu savitljivih telefona, prenosi portal Let’s Go Digital.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) primila je i odobrila dizajn za savitljivi mobilni telefon koji je podneo poznati brend računara – HP. Na osnovu fotografija koje smo mogli da vidimo, njihov patent dosta liči na Samsung Galaxy Z Flip, uz neka inovativna rešenja za lakše otvaranje/zatvaranje telefona.

Trebalo bi da budemo oprezni, međutim, pri ovakvim prognozama, najviše zbog dvije stvari.

Prvo, HP, ukoliko napravi telefon, ne mora da u njega „ubaci“ nužno i sve elemente koje su patentirali.

Drugo, i još važnije, ovo nije nikakva garancija da će HP zaista i da napravi savitljivi telefon. Možda su samo htjeli da osiguraju svoj patent, kako niko drugi ne bi mogao da koristi rješenja koja su iz HP-a smislili.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.