U slučaju da niste znali, osim ako ručno ne ispraznite korpu za otpad ili smeće na Google disku, vaše se datoteke nikada neće istinski izbrisati. Nagore je to što ovo olakšava da povratite dokumenata koje ste možda slučajno izbrisali ili koji su se promijenili, ali pretpostavljamo da bi to moglo razdražiti i neke korisnike koji više vole uredno čuvati svoje skladište u oblaku.

Međutim, na tom frontu ima dobrih vijesti jer je Google najavio da će od 13. oktobra 2020. Google Drive početi automatski prazniti otpad svakih 30 dana. To znači da slično Gmailu, korisnici neće morati ništa raditi sa svoje strane, jer će se isprazniti svakog mjeseca, osim ako to nisu trebali sami učiniti ručno.

Prema Googleu, „Od 13. oktobra 2020. mijenjamo pravila zadržavanja predmeta u otpadu na Google disku. Ovim novim pravilom, svaka datoteka koja se stavi u otpad Google diska automatski će se izbrisati nakon 30 dana. Prije bi se otpadni predmeti zadržavali na neodređeno vrijeme dok ih korisnik ne isprazni. “

Međutim, Google primjećuje da će za korisnike G Suitea administratori i dalje imati mogućnost obnavljanja stavki izbrisanih iz otpada i do 25 dana nakon što su ispražnjeni, tako da će i dalje biti mali prozor mogućnosti za korisnike da povrate datoteke nisu mislili izbrisati.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.