Iako je sve ukazivalo da je aplikacija za kvizove zauvijek ugašena HQ Trivia se izgleda diže iz mrtvih

 

Prošlo je nešto više od mjesec dana da je jedan od osnivača Rus Yusupov najavio njeno gašenje. Međutim pokazalo se na kraju da će aplikacija za kvizove HQ Trivia ipak oživjeti.

Njenim je korisnicima stiglo obavještenje da će se nova igra pojaviti u ponedjeljak, 30. marta, oko tri ujutro po našem vremenu. Iza obavještenja stigao je i Yusupov tvit s potvrdom povratka aplikacije.

Izgleda da se vraća na duže vrijeme jer je najavljeno da bi se nove epizode trebale pojavljivati redovnije nego dosad.

Raspored još nije objavljen, jer se očekuje da neke stvari dođu na svoje mjesto. A razlog je taj što je HQ Trivia preuzeta od novog investitora, pa se očekuje unutrašnja reorganizacija.

HQ Trivia je pokrenuta 2017. godine i za kratko vrijeme je postala jedna od najpopularnijih aplikacija s dnevno svježim interaktivnim kvizovima o raznim trivijalijama. Igrače je privlačila najviše zbog obećavajućih novčanih nagrada.

Nakon izvjesnog vremena našla se u nizu skandala koji su doveli do burnog razdoblja u kompaniji u kojoj je razvijena. U decembru 2018. godine umro je jedan od osnivača Colin Kroll.

Kulminacija je stigla 14. februara ove godine, kad je Yusupov elektronskom poštom radnike obavijestio da su se glavni ulagači povukli pa je prisiljen da obustavi poslovanje i pokrene gašenje kompanije.

U februaru se naslućivalo da Yusupov pregovara s jednom kompanijom koja bi bila zainteresovana za povratak HQ Trivie, piše Verge.

Jedan od uslova o kojem se raspravljalo bile su otpremnine za 25 radnika i isplata igrača koji su osvojili nagrade.

„U novoj smo kući, HQ će vjerojatno proći kroz neke promjene, naročito da bi se pokrili troškovi i uklonili problemi u radu“, naveo je Yusupov u tvitu od 18. februara.

(IT mixer/The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.