Bezbroj je dobrih video-igara koje ste već “izgustirali” i ne znate koju novu da započnete. IT mixer će vam preporučiti neke nove odlične android igre dostupne u Google Play trgovini.

 

Bez obzira da li ste novi igrač u Android svijetu i tražite neke aktuelne igre da bi započeli sa stvaranjem svoje Google Play biblioteke ili jednostavno tražite najnovije igre u trendu koje su vrijedne vašeg vremena i pažnje, potrebna vam je preporuka.

Ovog puta ćemo se osvrnuti na pet novih popularnih android igara u 2020. godini koje ćemo vam predstaviti. Pa idemo redom..

 

Call of Duty Mobile

 

Call of Duty Mobile je odlično, mobilno izdanje megapopularne pucačine za konzole i računare. CoD Mobile je odlična pucačina koja će vam priuštiti tonu zabave i koja će vam ”pojesti” slobodno vrijeme, a u doba pandemije koronavirusa imamo ga i previše.

U igru krećete s jednim oružjem, kojeg možete da nadograđujete, čime otključavate posebne dodatke za to oružje. Ako na primjer stavite ”Extended Mag”, vaše će oružje imati povećani kapacitet municije, dok će s ”Red Dot” nišanom povećati se preciznost oružja.

Svaki idući dan kada se ulogujete dobićete male nagrade, kao što su novi skinovi, kartice sa iskustvenim bodovima za nadogradnju oružja i sl.

Takođe, što više igrate, to vaš lik više napreduje, a s napredovanjem vam se otključavaju dodatne stvari za vašeg lika. Grafički je igra negdje u rangu s igrama sa Xboxa 360 ili Playstationa 3, što je odlično.

Igra podržava vrlo veliki broj pametnih telefona i neće vam trebati veoma visoke performanse kako biste je igrali. Samo pripazite da vaš uređaj ima barem 3 GB RAM i procesor ranga Snapdragon 625 ili Exynos serije 7000 i ”dobri ste”.

 

Vectronom

 

Vectronom je hipnotička igra o muzici, geometriji i ritmu. Igra koristi bljeskajuće boje i šaroliki elektronski zvučni snimak dizajniran da vas hipnotizuje dok igrate.

Svaki se nivo mijenja u ritmu muzike, a igra ocjenjuje koliko dobro kretanje vaše kocke prati ritam. Koliko god igra zvučala jednostavnom, izazov i složenost nivoa se povećava tokom napretka u igri.

Svaki nivo ima svoju temu, uvodeći nove zamke kojima treba ovladati da bi se napredovalo.

Mobilna verzija uključuje i brojne modove ekrana u boji koje igrači mogu omogućiti na vlastitom uređaju.

Za one koji više vole da igraju u grupama, Ludopium je na mobilnu verziju prenio uzbudljivi Vectronomov lokalni multiplayer mod. Do 4 igrača mogu se takmičiti sa samo jednim uređajem, jer igra podržava priključenje vanjskih kontrolera kako bi začinio igranje.

 

Stardew Valley

 

Jedno od najslavnijih izdanja za indie igranje posljednjih godina, Stardew Valley napokon je stiglo na Android!

Igra je apsolutno sjajna i optimizovana za mobilne uređaje tako da možete trošiti manje vremena tapkajući po svojim fotografijama i više vremena istražujući, baviti se poljoprivredom.

Stardew Valley, u osnovi je simulator poljoprivrede izgrađen na robusnom 16-bitnom RPG-u otvorenog tipa koji vam omogućava da igrate i razvijate svoj karakter i farmu po izboru.

Priča počinje dolaskom vašeg lika u Pelican Town, gdje ste odlučili preuzeti djedovo jednostavno porodično imanje.

Između sadnje i žetve polja možete raditi na podizanju sposobnosti vašeg karaktera različitim alatima tako što ćete ići u ribolov ili hraniti se u šumi. Možete i da se uputite u grad da biste se družili i izgradili odnose s gradskim stanovnicima (pa čak se i oženili ako želite).

Ono zbog čega je Stardew Valley učinila zabavnom je sloboda koja je data igraču da igru učini svojom.

 

Mindustry

 

Mindustry je pravi skriveni dragulj među prepunim igrama odbrane kula na Google Play Storeu.

Umjesto da držite ruku kroz unaprijed postavljene nivoe, igra nudi potpunu i otvorenu filozofiju sandbox, gdje vam daju potrebne alate za izgradnju vaše odbrane prije nego što ih talasi neprijatelja testiraju.

Zastrašujuće i izazovno igranje je veće od većine mobilnih strateških igara, a najbolje od svega je to što je besplatno preuzimanje bez oglasa ili kupovine putem aplikacije.

Potrebno je puno logističkog razmišljanja da bi se postigao uspjeh u Mindustry. Ne samo da se morate brinuti o rudnim resursima da biste izgradili odbranu, već morate održavati i zaštititi svoje opskrbne vodove – transportne trake koje isporučuju vaše minske resurse iz bušilice u vašu osnovnu bazu i odbrambene kupole.

Igra je teška kad je počinjete, ali kad jednom shvatite osnove i počnete otključavati nove tehnologije na tehnološkom stablu, Mindustry se počinje otvarati.

Solo mod je sjajno mjesto za početak i vježbanje vlastitih strategija, ali su samo ogrebotine po površini svega što Mindustry može da ponudi. Postoje raspoloživi načini za više igrača za prilagođene servere ili lokalnu igru putem LAN-a.

Takođe možete kreirati vlastite prilagođene mape s uključenim uređivačem mapa. U pitanju je nevjerovatna igra koja se nastavila razvijati tokom poslednje četiri godine ostajući besplatna za Android igrače.

 

Graveyard Keeper

 

Graveyard Keeper je simulator upravljanja mračno-komičnim grobljem koji je napravio veliki skok sa PC-a na mobilne telefone.

U igri igrač preuzima ulogu osobe koju je automobil udario i budi se u srednjovjekovnom selu, gdje ubrzo postaje zadužen za preuređenje groblja.

Igrač upravlja vremenskom i energetskom razinom svog karaktera dok čisti, kopa grobove i postavlja nadgrobne spomenike, uzgaja pčele i učestvuje u društvenim aktivnostima s različitim stanovnicima sela, i još zarađuje kako bi proširio svoje groblje.

I sve to uz pomoć lebdeće lobanje koja govori, gomile sablasnih stanovnika i lokalnoj crkvi.

Kako se ispostavilo, vođenje groblja je prilično unosno – pod uslovom da nemate uopšte moralni kodeks. Ne samo da zaradite novac od sahranjivanja tek mrtvih, nego možete i iz njih da izvadite organe i prodajete ih mještanima kao meso hamburgera. Morbidno nema šta.

Igra je otvorenog tipa, što omogućava igraču da preduzima aktivnosti prema potrebi.

U igri postoji i previše virtuelnih dugmadi. Mnoge mobilne igre to zaobilaze upotrebom dugmadi osjetljivih na kontekst, i koji se pojavljuju samo kada su vam potrebni. Međutim, u Graveyard Keeper ima gomila različitih dugmadi koja se uvijek prikazuju na desnoj strani ekrana i smetaju očima.

Uprkos našim malim kritikama, sve funkcioniše. Ako nemate računar, Graveyard Keeper savršeno funkcioniše na mobilnom uređaju i nećete naići na prave probleme.

Dakle, sveukupno dobija preporuku od nas. Nije toliko uglađen kao Stardew Valley, ali oni koji imaju smisao za crni humor ipak će se obradovati.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.