Mate 30 Pro 5G osvojio je impresivnih 134 boda za fotografiju i na vrhu je DxOMark liste

 

DxOMark, jedan od najpopularnijih portala za testiranje kamera, objavio je recenziju zadnje kamere Huawei Mate 30 Pro 5G modela koja pokazuje da je riječ o uređaju s trenutno najsnažnijom mobilnom kamerom dostupnom na tržištu, a recenzenti su mu dodijelili 123 boda, što uređaj smješta na sam vrh liste.

Ista je stranica tokom septembra recenzirala i Mate 30 Pro (bez 5G-a) koji je osvojio tek dva boda manje i trenutno dijeli drugo mjesto.

Pročitajte još: Huawei P40 i P40 Pro će biti predstavljeni u Parizu u martu

Modul zadnje kamere stvoren je u partnerstvu s Leicom i kombinacija je četiri pojedinačne kamere, uključujući ToF senzor zadužen za mjerenje dubine kod bokeh načina fotografisanja.

Glavna kamera ima 40 MP Quad-Bayer senzor i otvor blende od f/1.7, tele-foto 8 MP kamera dolazi s f/2.4 otvorom blende, a tu je i ultra-širokougaona 40 MP kamera zahvaljujući kojoj je moguće obuhvatiti šire i sadržajnije kadrove.

Test se sastoji od dvije komponente – performansi kamere pri fotografisanju te pri snimanju videa.

Mate 30 Pro 5G osvojio je impresivnih 134 boda za fotografiju, a posebne pohvale pripisane su visokom nivou prikaza detalja, preciznosti ekspozicije, kvalitetnom prikazu boja, kao i tačnosti pri procjeni dubine kod bokeh fotografija.

Na video testu Mate 30 Pro 5G osvojio je 102 boda, a pohvale idu na račun dobrog renderisanja detalja u većini uslova, tačnosti ekspozicije, efikasnoj stabilizaciji te brzom, preciznom i konzistentnom automatskom fokusu.

Huaweijeve kamere trenutno se nalaze na vrhu svih glavnih kategorija koje DxOMark testira.

Osim već spomenute najbolje zadnje kamere na Mate 30 Pro 5G modelu, Huawei u svojoj ponudi ima i model s najboljom selfi kamerom – nova 6 5G, a Mate 20 X na vrhu je ljestvice koja ocjenjuje kvalitetu zvuka prilikom snimanja videa.

(DxOMark)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.