Predviđen da debituje sa novom linijom telefona 12 26. decembra, Huawei će predstaviti seriju sa obnovljenom estetikom. Nedavni uvidi renomirane digitalne stanice za ćaskanje daju dodatne detalje o mogućnostima kamere ovih uređaja.

Najavljeno je da će i Huawei nova 12 Pro i nova 12 Ultra integrirati senzor kamere od 50 MP, opremljen promjenjivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 do f/4.0. Ova tehnologija je ranije bila predstavljena u nekoliko Huawei modela, kao što su nova 11 Ultra, P60 Pro vodeći i Mate 60 serija.

Na prednjoj kameri korisnici mogu očekivati dvostruka sočiva. Očekuje se da će primarni snimač biti senzor od 60 MP, vjerovatno u pratnji ultraširokog objektiva, koji olakšava snimanje šireg kadra za grupne snimke. Dodatno, uključena je i sekundarna kamera od 8 MP. Iako ova konfiguracija podseća na konfiguraciju nova 11 Pro i Ultra, Digital Chat Station ovog puta ukazuje na razliku: sekundarna kamera je navodno namenski 2x telefoto objektiv.

Što se tiče prikaza, Huawei ga je nazvao „1.5K“, što je u industrijskom govoru slično rezoluciji od 1220p. Značajno je da nova serija ostaje posvećena poboljšanju mogućnosti snimanja selfija. Kao dokaz tome, prednje kamere će biti diskretno pozicionirane iza rupice u obliku pilule, eliminirajući potrebu za periskopskim sočivom.

(GSMarena)